Home [njuz] UNIVERZITET U BEOGRADU realizuje BESPLATNO SAVETOVANJE MATURANATA

UNIVERZITET U BEOGRADU realizuje BESPLATNO SAVETOVANJE MATURANATA

121
0

Maturanti, dobrodošli u Rektorat Univerziteta u Beogradu!

Imate pravo na zbunjenost, neodlučnost i mnogo pitanja. Dođite, pitajte i razrešite dileme vezane za UČENJE,  MOTIVACIJU, SAMODISCIPLINU, TREMU…

Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu

Neka od pitanja na koje savetnik Centra za razvoj karijere može ponuditi pouzdan i stručan odgovor  su: kako ovladati obimnim gradivom, kako efikasno isplanirati vreme, kako vešto postaviti ciljeve, kako izgraditi samodisciplinovan stav prema predstojećim obavezama, šta da radim kada mi opadne motivacija, kako da sa više samopouzdanja izađem na prijemni ispit, kako da prebrodim anksioznost ili pak kako da tremu preokrenem u svoju korist

Pozivaju se maturanti na besplatno savetovanje svakog petka počev od  8. juna do 11. jula 2018. godine. U poverljivom razgovoru sa savetnikom mogu dobiti odgovore na brojna pitanja koja odlikuju ovu burnu i uzbudljivu životnu fazu. Pored maturanta, Centar za razvoj karijere je u istim terminima otvoren i za mlađe učenike srednjih škola koji još nisu sigurni koji fakultet bi želeli da upišu – preporučuju im  karijerno savetovanje i korišćenje besplatne online platforme za samoprocenu Profil plus koja može biti početna tačka u profesionalnoj orijentaciji budućih studenata.

Savetovanje se zakazuje kako bi se obezbedio termin na više načina: popunjavanjem formulara na sajtu Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata www.razvojkarijere.bg.ac.rs, slanjem imjela na adresu psiholog@razvojkarijere.bg.ac.rs ili pozivanjem broja  011/3207415.

VIŠE O PROGRAMU:

Univerzitet u Beogradu je prepoznao potrebe mladih za informisanjem i savetovanjem u vezi sa studijama i u skladu sa Kratkoročnom strategijom unapređenja pomoći i podrške studentima i potencijalnim studentima Univerziteta u Beogradu proširio svoje usluge i na učenike srednjih škola. Ovo je jedna u nizu aktivnosti usmerenih na podršku budućim studentima. Od početka godine, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata je realizovao radionice namenjene maturantima na prvom Sajmu obrazovanja Univerziteta u Beogradu, tom prilikom je imao i interesantnu i veoma posećenu akciju – testiranje Koje je boje tvoja karijera? kako bi srednjoškolcima olakšao donošenje odluka. A pravi izvor informacija i dodatna inspiracija pri odabiru fakulteta predstavljao je događaj Ćaskanje sa predstavnicima fakulteta Univerziteta u Beogradu u Domu učenika PTT škole, koji je organizovan u okviru programa “Pripremi se – upiši se”.