Home [akcija] Obeležavanje Svetskog dana intelektualne svojine u beogradskom Startit Centru

Obeležavanje Svetskog dana intelektualne svojine u beogradskom Startit Centru

60
0

Ove godine, u Startit Centru Beograd biće obeležen Svetski dan intelektualne svojine predstavljenjem vodiča za intelektualnu svojinu, koji će dati smernice i odgovoriti na sva ključna pitanja svima onima koji razmišljaju da li treba da zaštite svoju intelektualnu svojinu, na koji način i kada je najbolji trenutak da to urade. Pored prezentacije vodiča čiji je autor advokat Uroš Nedeljković, događaj će upotpuniti panel diskusija fokusirana baš na naše tržište.

Zašto je intelektualna svojina važna?

Moderni svet se ne može zamisliti bez književnosti, muzike, filma, izdavaštva, pronalazaka, patenata, žigova, vina i sireva iz određenih područja, brendova, pozorišta, blogova, fotografija, izgleda proizvoda i drugih specifičnosti koje su tvorevine ljudskog duha. Poslovanje zavisi od znanja i kreativnosti, inovacija i marketinga, poslovnih tajni i tehnoloških postupaka. Stoga je danas postalo ključno da znamo kako da zaštitimo naše izume i inovacije.

Zašto bi trebalo da nam se pridružite?

Da li u okviru svog startapa razvijate proizvod? Da li ste naučnik/ca koji planira da osmisli sopstveni izum? Da li ste umetnik/ca? Da li vaš posao zavisi od vaših kreacija i inovativnosti? Tema intelektualne svojine i praktični saveti o kojima će biti reči tokom panela, kao i vodič koji će učesnici/ce dobiti, služi za upućivanje stvaralaca u osnovne pojmove i procedure zaštite intelektualne svojine. Sledećeg četvrtka biće pojednostavljen ,,dosadni pravnički jezik” koliko je to moguće, a svi zainteresovani biće uvedeni u različite aspekte ove teme.

Prijave

Obeležavanje Svetskog dana intelektualne svojine održaće se 26. aprila sa početkom u 15 časova u Startit Centru Beograd. Prisustvo se ne naplaćuje, ali je potrebno da ga prijavite putem sledeće forme.

Događaj se realizuje zahvaljujući Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.