Home [njuz] Studentski je gulaš najbolji!

Studentski je gulaš najbolji!

86
0

marantzNa ovogodišnjem takmičenju "Zlatni gulaš Srbije" najukusniji gulaš od divljači pripremili su studenti Šumarskog fakulteta iz Beograda. U organizaciji Lovačkog saveza Srbije i Lovačkog društva "Vojvoda Milan Obrenović", za vikend je održano četvrto po redu takmičenje lovaca Srbije u pripremanju gulaša od divljači.

Na prostoru gradskog bazena svoje kazančiće i kazančine raznih oblika postavile su ekipe iz Kraljeva, Knića, Uba, Smederevske Palanke, Velikog Gradišta, Kragujevca, Ljiga, Koceljava, Lajkovca, Požege, Niša, Zrenjanina, Rače Kragujevačke, Aranđelovca, Topole, Stragara, nekoliko ekipa iz grada domaćina i ekipa Šumarskog fakulteta iz Beograda.
– Svi misle da ovde ima neke velike umetnosti, ali nije baš tako. Tajna je u tome da uživaš u pripremanju gulaša od divljači. Pripremam gulaš isključivo od srnetine, i to onako kako mislim da treba.
Ako ima tajne, onda je u tome da jelu nikada ne dodajem belo vino, što mnogi rade, već isključivo malo kvalitetnog konjaka – kaže Janoš Kovač iz Zrenjanina, prošlogodišnji pobednik, koji se lovom i pripremanjem gulaša bavi od 1968. godine.

Žiri je stručno obavio svoj zadatak i proglasio najuspešnije kuvare – treće mesto pripalo je ekipi LD iz Kragujevca, drugo ekipi "Karađorđe" iz Topole, a prvo mesto, bilo je to veliko iznenađenje i za posetioce i za kuvare, studentskoj ekipi Šumarskog fakulteta iz Beograda, u kojoj su bili Zoran Petković, Aleksandar Preselica, Petar Svabić i Milan Milentijević, koji su, pored vredne nagrade i pobedničkog pehara, iz ruku prošlogodišnjeg pobednika Janoša Kovača primili i veliki prelazni pehar "Zlatnog gulaša Srbije".

-Iskreno, posmatrajući sve ove asove u pripremanju gulaša, ni na pamet nam nije padalo da bismo mogli da budemo pobednici. Došli smo da se družimo, a eto, pobedismo – kažu pomalo zatečeni studenti, obećavajući da su njihova sva naredna takmičenja.

Otišlo pola tone mesa!

Prema proceni organizatora, koji je zaista bio na visini zadatka, na ovogodišnjem "Zlatnom gulašu Srbije" potrošeno je oko pola tone mesa razne divljači, ali je ostalo nepoznato koliko je popijeno raznog pića. Sledeća manifestacija "Zlatni gulaš Srbije" biće održana dogodine u Nišu.

Izvor: Kurir