Home [njuz] Uskoro nagrada za volontera godine

Uskoro nagrada za volontera godine

35
0

sample_2.gifMinistar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković rekla je juče u Bečeju da će to Ministarstvo 5. septembra raspisati konkurs za projekte pomoći mladima kako bi doprinelo ostvarivanju osnovnog cilja – ostanku mladih u svojim sredinama.

sveta”, ukazala da je volonterski rad veoma značajan za razvoj, sticanje znanja i stvaranje radnih navika mladih ljudi i najavila uvođenje nagrade za volontera godine.

Ministarka je pohvalila rad opštinske kancelarije za mlade koja je za devet meseci postojanja organizovala veliki broj akcija, treninga i kampova i najavila da će Ministarstvo formirati Nacionalnu kancelariju za mlade, koja će, u saradnji sa regionalnim i lokalnim kancelarijama, raditi na unapređenju položaja mladih u Srbiji.
Inače, Međunarodni volonterski kamp “Sve zastave sveta” organizovan je u cilju upoznavanje volontera sa temama mira i pacifizma kroz seriju kreativnih radionica u kojima će se mladi upoznati sa zastavama zemalja, regija i pokrajina, saopštlo je Ministarstvo omladine i sporta.

Izvor: Dnevnik