Home [akcija] LibertyCon u Srbiji!

LibertyCon u Srbiji!

121
0

Organizacija Evropski Studenti Za Slobodu (European Students For Liberty) po prvi put organizuje svoju veliku godišnju konferenciju LibertyCon u Srbiji. Ova međunarodna konferencija je do sada organizovana u Luvenu (Belgija), Berlinu (Nemačka) i Pragu (Češka).

 

Nakon velikog uspeha Regionalnih konferencija u Beogradu koje su tradicionalno među najposećenijim ESFL konferencijama u Evropi, studenti iz Srbije i regiona će imati priliku da prisustvuju i trodnevnoj konferenciji LibertyCon koja je protekle godine u Pragu okupila više od 900 studenata, iz više od 50 zemalja širom sveta.

Tema konferencije je “Freedom of Expression” i predavanja će se kretati od političke teorije, do praktičnih političkih i ekonomskih pitanja, kriptovaluta, bezbednosti kao i startup preduzetništva. Pored prilike za upoznavanje studenata iz cele Evrope, na konferenciji će biti ponuđen i veliki broj besplatnih knjiga i publikacija.

Konferencija će biti održana od 13-15. aprila na Kolarcu. Cena ulaznice je 1000 dinara i može se kupiti online na adresi https://libertycon.net/ ili na biletarnici Kolarca.

Šta uključuje ulaznica?

–        Ulaz na konferenciju i sve događaje uz konferenciju

–        Sve obroke i pića

–        Dve žurke (petak i subota)

–        Piknik (u saradnji sa Kišobran timom)

–        Promo materijale

–        Sertifikat o učešću

LibertyCon je savršena prilika da se upoznate sa idejama slobode i trenutnim aktuelnim temama u svetu ali takođe i da upoznate neke od najpoznatijih govornika iz Amerike i Evrope. Fokus ove konferencije nije samo na predavanjima već i na umrežavanju učesnika. Osim glavnog programa imaćete priliku i da učestvujete na dinamičnim radionicama kao i na “speed-networking” sesiji gde za samo sat vremena možete da razmenite kontakte sa više od 100 ljudi.

Ko su govornici?

–        David Friedman, autor knjige “The Machinery of Freedom”, sin Miltona Fridmana, jedan od najcenjenijih teoretičara Anarhokapitalizma

–        Deirdre McCloskey, profesorka ekonomije, istorije i komunikacija na Univerzitetu u Čikagu. Pisac popularnih knjiga – The Bourgeois Virtues : Ethics for an Age of Commerce, Bourgeois Dignity: Why Economics Can’t Explain the Modern World

–        Jamie Bartlett, autor knjige “The Dark Net” koja je prevedena na srpski

–        Leyla Husseyin, psihoterapeut. Njene kampanje za borbu protiv genetske mutilacije su nagrađivane širom sveta

–        Patrick Schumacher, direktor Zaha Hadid arhitektonske kuće

–        Alexander McCobbin, bivši CEO Students For Liberty, sadašnji CEO organizacije Conscious Capitalism

–        Mark Emery – kanadski kanabis aktivista, preduzetnik i politička figura

–        Brian OShea – direktor Striker Pierce obaveštajne agencije

Zašto LibertyCon?

Sedma po redu, LibertyCon je do sada okupila preko 6000 učesnika iz celog sveta. Ukoliko želite da saznate više o aktuelnim temama kao što su kriptovalute, investiranje u bitcoin, legalizacija marihuane, zaštita podataka na internetu, kao i kako da postanete uspešan preduzetnik, dođite na LibertyCon! LibertyCon je jedinstveno mesto gde se spajaju ideje iz političke teorije, nove tehnologije, trendovi i ideje sa slobodama izraza, mišljenja, diskusije i umetnosti.

Pridružite nam se od 13-15. aprila – Sloboda je ponovo u Beogradu!