Home [konkursi] Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo raspisuje ...

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo raspisuje KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA

85
0

Beogradska otvorena škola u saradnji sa Fondacijom za otvoreno društvo raspisuje  KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA u okviru Programa podrške namenjenom doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama (Civil Society Scholar Awards – CSSA) za školsku 2018-2019. godinu.

 

ROK ZA PRIJAVU JE 31. MART 2018. GODINE

Program stipendija Civil Society Scholar Awards (CSSA) podržava međunarodnu akademsku mobilnost sa ciljem da doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama pruži podršku i omogući pristup sredstvima koja su im potrebna za dalje akademsko-profesionalno usavršavanje.

Fondacija za otvoreno društvo ohrabruje rad i istraživanje u oblastima u kojima ne postoji istraživački konsenzus, sa ciljem da se, u akademskoj zajednici, podstakne debata o važnim društveno-političkim fenomenima i iskustvima. Fondacija za otvoreno društvo smatra da su univerziteti vitalan deo civilnog društva koji treba da se bavi istraživanjem direktnih uzroka društvenih pojava i pružanjem inovativnih rešenja za unapređenje života građana. Fondacija ohrabruje kritičko razmišljanje i debatu kao i poštovanje različitih mišljenja i stavova.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI

1. Studenti doktorskih studija koji studiraju na nekom od akreditovanih univerziteta u Srbiji ili inostranstvu u oblastima koje su propisane konkursom ili

2. Zaposleni na visokoškolskim ustanovama u Srbiji, a koji imaju diplomu master studija.

OBLASTI OBUHVAĆENE KONKURSOM

Prihvatljiva je bilo koja oblast u okviru društveno-humanističkih nauka, a posebno one koje su vezane za: pravo, pravdu i upravljanje, održivi razvoj i upravljanje prirodnim resursima, ekonomska prava i osnaživanje siromašnih, javno zdravlje, socijalni rad i unapređenje zajednice, novi medijski zakoni i politike; inkluzivno obrazovanje, post-konfliktne studije, ljudska prava.

KOJE AKTIVNOSTI MOGU BITI FINANSIRANE

Program podrške namenjen je kratkoročnim, međunarodnim istraživačkim projektima kao što su: rad na terenu (prikupljanje podataka), istraživačke posete bibliotekama, arhivama ili univerzitetima, razvoj kurikuluma, aktivnosti u oblasti međunarodne istraživačke saradnje koje će dovesti do objavljivanja recenziranih radova. Trajanje projekta: 2 do 12 meseci

Lokacija realizacije projekta: svi projekti se moraju realizovati izvan zemlje u kojoj aplikant trenutno boravi.

Vremenski rok za izvođenje projekta: od 1. septembra 2018. godine do 31. avgusta 2019. godine

Projekti koji se izvode u Sjedinjenim Američkim Državama mogu biti finansijski podržani ukoliko njihova realizacija otpočne nakon 1. februara 2019. godine.

Maksimalan iznos sredstava za koji se konkuriše je 15.000,00 američkih dolara.

KAKO SE PRIJAVITI

Prijave se vrše putem online formulara koji možete pronaći ovde kako bi se registrovali i ispratili dalja uputstva. Detaljnije informacije o konkursu i prijavi kao i često postavljana pitanja možete pronaći ovde.

Informacije o programu možete dobiti i u kancelarijama Beogradske otvorene škole, svakog radnog dana od 10 do 17 časova: Masarikova 5/16, telefon +381 11 30 61 577 ili elektronskom poštom na: akademsko.savetovanje@bos.rs

Sastanke je neophodno prvo zakazati mejlom ili telefonom.