Home Mladi su zakon! U toku “Mladi su zakon” projekat “Frendovanje – novi izazovi“

U toku “Mladi su zakon” projekat “Frendovanje – novi izazovi“

69
0

Neformalna grupa “Prijatelji“ i korisnici Gerontološkog centra Pančevo nastaviće druženje u okviru projekta “Frendovanje – novi izazovi“ koji je podržan u okviru programa “Mladi su zakon“ Ministarstva omladine i sporta, preko Resurs centra Centar za građansko delovanje.

U okviru projekta mladi volonteri sa intelektualnim teškoćama, članovi grupe “Prijatelji“, realizovaće radionice na kojima će zajedno sa korisnicima Gerontološkog centra izrađivati razne predmete, pripremati zimnicu i družiti se u lokalnoj zajednici. U saradnji sa TOP Pančevo organizovaće se i vožnja katamaranom za učesnike na projektu.

Druženja su počela krajem avgusta i nastaviće se do kraja oktobra, kada je i planirana izložba radova koji su nastali tokom ovog projekta. Učesnici na projektu će pripremljenu zimnicu donirati deci Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja “Spomenak“.

Projekat “Frendovanje – novi izazovi“ ima za cilj razvijanje međugeneracijske saradnje, volonterizma i aktivizma mladih sa intelektualnim teškoćama i razvijanje osećaja pripadnosti i prihvaćenosti.