Home [konkursi] Konkurs za studijsku posetu Tuzli “Sećanje i suživot”

Konkurs za studijsku posetu Tuzli “Sećanje i suživot”

47
0

Inicijativa mladih za ljudska prava Bosne i Hercegovine (YIHR BiH) i Inicijativa mladih za ljudska prava Srbije (YIHR Serbia), u okviru programa regionalne razmene, organizuju studijsku posetu “Sećanje i suživot” u Tuzli od 24. do 27. maja 2017. godine.

 

Studijska poseta je namenjena mladim ljudima iz Tuzle (BiH) i Srbije, a program je kreiran sa ciljem razmene saznanja o kulturi sećanja na rat u Tuzli. Tokom programa učesnici će upoznati sadašnji društveni i politički kontekst u kome je suživot važna komponenta, a poseban akcenat stavljen je na međuetničke odnose. Učesnici će biti u prilici da sagledaju ove odnose iz dve perspektive – BIH i Srbije. Sastavni deo programa je i učešće u komemoraciji povodom granatiranja centra grada Tuzle na Dan mladosti, 25. maja 1995. godine, kada je poginula 71 osoba, dok je prosek godina stradalih bio 23.

Ukoliko ste iz Srbije, imate između 18 i 25 godina i zainteresovani ste da se sretnete sa vršnjacima iz Tuzle i saznate više o prošlosti i sadašnjosti ovog grada, prijavite se tako što ćete popuniti formular koji se nalazi na ovom linku http://bit.ly/2pricUH.

Biće kontaktirani samo oni koji budu izabrani za program a rok za prijavu ističe 18. maja u ponoć.

Prevoz, smeštaj i hrana su obezbeđeni od strane organizatora.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail jovana.prusina@yihr.org.