Home [akcija] Konferencija – ,,Mladi i zapošljavanje – šanse i izazovi”

Konferencija – ,,Mladi i zapošljavanje – šanse i izazovi”

57
0
zap111. aprila (utorak) sa početkom u 10:00 časova.
Hotel 88 Rooms (Takovska 49, Beograd)
 
Na konferenciji će gostovati istaknuti pojedinci/ke iz državnog, poslovnog i nevladinog sektora. Cilj konferencije je prikazivanje dobrih primera, te upoznavanje sa prilikama za mlade u oblasti zapošljavanja, te načinima na koje politike u ovoj oblasti mogu biti unapređene. 
 
Važno je istaći da je metologija rada na samoj konferenciji takva da će se raditi u grupama, uz facilitatore/ke i govornike/ce koji su iz tih oblasti, kako bi se mogli dobiti najkorisnije informacije i najprecizniji zaključci i preporuke.
 
Prijave:
 
Ne postoji ograničenje u broju ljudi koje jedna organizacija može imati kao predstavnike, prijave su individualne.
 
Prijave se vrše putem popunjavanja online formulara kojem možete pristupiti na ovom linku, a rok za popunjavanje prijave je 6. april, 23:59h. 
 
Važno: u samoj prijavi neophodno je opredeliti se za jednu primarnu temu (rangirati ih) za rad u grupama u okviru konferencije.
 
Teme su:
 
1. Neformalno obrazovanje i zapošljivost
  • na koji način je moguće neformalno obrazovanje unaprediti i u kakvoj je korelaciji sa zapošljivošću mladih? 
2. Kako pravilno započeti sopstveni biznis? – izazovi omladinskog preduzetništva
  • kako postaviti biznis na ,,zdrave noge” od samog početka? Koji su problemi i načini prevazilaženja istih za mlade preduzetnike? 
3. Tehnološko preduzetništvo među mladima 
  • IT sektor i tehnološko preduzetništvo među mladima – prilike i načini uključivanja.
 

Detaljna agenda i spisak govornika/ca biće blagovremeno dostavljeni prijavljenim učesnicima/cama. Ukoliko Vam je to potrebno, omogućena je i refundacija putnih troškova od strane KOMS-a u visini cene povratne autobuske karte.