Home [stipendije] POZIV ZA PRIJAVE ZA STIPENDIJE EVROPSKOG FORUMA ALPBAH 2016 ZA STUDENTE IZ...

POZIV ZA PRIJAVE ZA STIPENDIJE EVROPSKOG FORUMA ALPBAH 2016 ZA STUDENTE IZ SRBIJE

94
0

cabEvropski forum Alpbah iz Austrije, sa sedištem u Beču raspisao je konkurs koji je otvoren do 31. marta 2017. godine za stipendiranje studenata iz Srbije i celog sveta za učešće na ovogodišnjem forumu u tirolskom selu Alpbah.

 

Studenti i diplomci iz cele Srbije svih obrazovnih profila kao i mladi profesionalci do 30. godina se mogu prijaviti slanjem biografije na engleskom jeziku, motivacionog pisma, dokaza o poznavanju engleskog ili nemačkog jezika na adresu Foruma Alpbah a uz prijavni formular sa sajta www.alpbach.org. Stipendija koja se dobija je u vrednosti od 700 do 2000 eura.

Evropski forum Alpbah se tradicionalno održava svake godine od 1945. Popularno nazvan „Davos za mlade intelektualce“ okuplja 4000 ljudi iz 60 zemalja. U Srbiji ovaj Forum ima svoju članicu mreže Klub Alpbah Beograd, koji postoji 12 godina i pod pokroviteljstvom Ambasadora Austrije g. Ajgnera godinama prikuplja stipendije za slanje studenata u Austriju i sprovodi licenciranu školu o evropskim integracijama (ASSEI-B).

Po 72. put, Forum će od 16. avgusta do 1. septembra ove godine okupiti stotine učesnika različitog porekla će se okupiti u Alpbahu, da istraže i razmotre mnoge aspekte teme„Konflikt i saradnja“ (Conflict and Cooperation). glasi sama tema ovogodišnjeg Foruma. Konflikti su u stanju da unište uspostavljene entitete, ali takođe mogu dovesti do stvaranja novih temelja. Između 16. avgusta i 1. septembra 2017. godine, stotine pionira različitih akademskih, političkih, ekonomskih, kulturnih pozadina će predstaviti inovativne ideje vezane za ovu goruću temu.

Putujte u Alpbach i uronite u jedinstveno okruženje sa novim idejama, kanalima misli i dosta kontakata. Ove godine Vas očekuje 20 akademskih seminara, na čelu sa uglednim akademicima, i preko 200 plenarnih sednice, kao i Breakout sesije koje će se odvijati pod zastavom konflikata i saradnje. Dolazak veštačke inteligencije u sve oblasti društva koje se mogu zamisliti i budućnost liberalne Amerike su ključni tematske prioriteti 17 dana programa.

S toga, dođite u Albah, gde vas očekuje u nov način razmisljanja i mnoštvo ideja. Smele ideje poseduju ogromnu moć- dozvolite sebi da se upustite u intelektualnu avanturu, otvorite nove vidike i dobijete nove perspective.

 Rok za prijavu je 31. mart 2017. godine. Cela Evropa je u austrijskom selu. Prijavi se i ti!

Za sve dalje informacije ili ukoliko imate nedoumica u toku prijave, možete nam pisati putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/alpbach.belgrade, slanjem mejla na office@beoalpbach.org ili pozivom na broj: 0658888092