Home [treninzi] „Poziv za učešće na projektu „Korak po korak”

„Poziv za učešće na projektu „Korak po korak”

53
0

Inkluzivni pokret realizuje projekat „Korak po korak” čiji je cilj da podstakne mlade da se aktivno uključe u rešavanje problema nedostatka kulturnih sadržaja i omogući kvalitetno provođenje slobodnog vremena kroz volonterizam i kulturni aktivizam. Ovim projektom kreiraćemo edukativni program koji se sastoji od poseta muzeja, spomenika kulture, obilaska delova grada, ulica i ustanova koje su uticale na kreiranje kulturnog ambijenta Beograda. Kroz razgovor sa kustosima, profesorima i radnicima kulture mladi će moći da ustanove koliko zapravo znaju o kulturnoj baštini i dobiju mnoge informacije koje su za njih bile nepoznate, a koje su jako bitne za stvaranje kulturno osvešćenog čoveka. Mladi iz Beograda će naučiti kako kritički da razmišljaju o prostoru koji ih okružuje i razviju pozitivan odnos sa kulturnom baštinom.

Kao deo aktivnosti na projektu biće realizovana i edukativna tura 16. marta 2016.godine sa početkom u 9 časova, ispred Konaka kneginje Ljubice. Tura je celodnevna i učestvovaće 20 učesnika od 18-30 godina. Neka od mesta koje će posetiti su: Konak kneginje Ljubice, Muzej Narodnog pozorišta i drugi. Projekat je realizovan od strane Ministarstva omladine i sporta kroz konkurs za finansiranje volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih -Mladi su zakon.

Ukoliko ste zainteresovani da se priključite ovom projektu popunite prijavni formular do 12. marta 2017. godine. Ukoliko imate neko pitanje obratite se na mejl office@inkluzivnipokret.org