Home [akcija] SAVLADAJTE VEŠTINE TRAŽENJA POSLA

SAVLADAJTE VEŠTINE TRAŽENJA POSLA

41
0

baner-za-vestZavršavate studije, a još uvek niste sigurni da li je vaš CV primamljiv poslodavcima i kako zapravo teku stvari na samom intervjuu za posao? Kako bi pomogli mladima da što brže dođu do zaposlenja, članovi studentske organizacije Matematičkog fakulteta ─ Omikron organizuju projekat pod nazivom „JobPrep”, 18. i 19. marta u zgradi StartIT Centra.

 

Učešće na projektu je besplatno i namenjen je studentima završnih godina i master studija koji izučavaju informacione tehnologije. Prijave su otvorene na www.omikron.org.rs/jobprep i traju do 15. marta.

JobPrep predstavlja niz radionica i predavanja na temu zapošljavanja u IT industriji. U okviru projekta, studenti će imati priliku da nauče veštine potrebne za uspešno pronalaženje posla i stupe u direktan kontakt  sa HR stručnjacima kompanija od kojih će imati priliku da  saznaju šta to  kompanije traže u budućim zaposlenima.

Prvog dana projekta svi polaznici će imati priliku da nauče kako da sastave CV koji će ih izdvojiti iz mora kandidata pri apliciranju za posao. Pored toga, oni će savladati tehnike pisanja efektivnih profila na društvenoj mreži, LinkedIn, namenjenoj za traženje posla, a koja sve više ima uticaja pri donošenju odluka o zapošljavanju kandidata. Predavanja će držati stručnjaci iz kompanije Endava.

Drugi dan projekta će biti započet panel diskusijom koju će voditi kompanije Endava, Zühlke i Nordeus, nakon čega će polaznici učestvovati u sve popularnijem „Speed Dating” formatu razgovora za posao, gde će im HR menadžeri dati povratnu informaciju i njihov utisak o učesnicima simulacije. Simulaciju razgovora za posao će voditi kompanije Endava, CCBill, Mad Head Games i Zühlke.