Home [njuz] RAF Challenge 2017

RAF Challenge 2017

53
0

rafRačunarski fakultet od 2009. godine organizuje takmičenje pod nazivom RAF Challenge. Reč je o informatičkom takmičenju sa zadatim temama na kome pravo učešća imaju svi učenici srednjih škola iz Srbije. Srednjoškolci imaju zadatak da na ponuđenu ili slobodnu temu naprave prezentaciju, animaciju, program, igru ili video. Cilj je da se učenici na što bolji način motivišu da analiziraju i prezentuju informacije korišćenjem raznih računarskih alata.

Od početka samog takmičenja fakultet je dobio i podršku Društva matematičara Srbije i uspešnih IT kompanija u Srbiji. Na finalno nadmetanje pozivaju se srednjoškolci koji uđu u uži izbor, a najbolji se nagrađuju vrednim nagradama. Pored učenika, nagrade dobijaju i profesori i srednje škole sa najvećim brojem prijavljenih takmičara.
Ako vaši učenici znaju da naprave prezentaciju, animaciju, program, igricu ili video fajl, a žele da provere svoja IT znanja i veštine, vole da se takmiče i vide sebe u ovoj oblasti, naša želja je da prihvate izazov i prijave se na takmičenje RAF Challenge 2017. Predaja radova se obavlja u periodu od 9. decembra 2016. do 17. februara 2017. godine, a finale takmičenja (odbrana i prezentovanje radova) će se održati 17. marta od 11 časova u prostorijama Računarskog fakulteta.
Takmičenje je podeljeno u 3 kategorije u kojima učesnici moraju da odgovore na zadatke i zadate teme:

  •  I kategorija – napraviti prezentaciju ili animaciju na temu: „Zašto se baviti informacionim tehnologijama“;
  •  II kategorija – napraviti igricu ili aplikativni softver na temu po izboru;
  •  III kategorija – napraviti video fajl na temu: „Igra“).

Neke od nagrada za učenike su: laptop, putovanje, eksterni hard disk, tablet, Cisco CCNA kurs, mobilni telefoni, antivirus programi, pretplata na IT časopise, stručna kompjuterska literatura i druge.
Sve informacije dostupne su na zvaničnom sajtu fakulteta: https://raf.edu.rs/raf-challenge.