Home [njuz] Plavi krug oko Ade– maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

Plavi krug oko Ade– maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

61
0

Peti maraton i trka podrske Plavi krug oko AdeUdruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda – Plavi krug, u znak obeležavnja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, organizuje peti maraton i trku podrške osobama obolelim od dijabetesa, u nedelju 13. novembra na Adi Ciganliji. Start trke podrške je kod Bandžija, u 12 časova.

 

Trka podrške otvorena je za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života bitni u sprečavanju pojave dijabetesa. Dužina kruga je 7700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima.

Istog dana se održava i maratonska trka, sa početkom u 10 časova. Start je kod kafića Smokvica, na makiškoj strani Ade, gde će biti postavljena startna kapija. Maratonska staza je duga 42195 metara, odnosno trčaće se pet i po krugova. Cilj maratonske trke će biti kod Bandžija, a prve trkače očekujemo da prođu kro cilj oko 14h.

Na maratonskoj trci, pored sportista, učestvuju i osobe koje imaju dijabetes, a do sada je prijavljeno više od 220 maratonaca iz cele Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta i ekipe Hitne pomoći, a biciklisti iz Ciklo sveta Srbije će pratiti maratonce kako bi im omogućili da nesmetano završe svoju maratonsku trku. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Maraton i trka podrške osobama sa dijabetesom, Plavi krug oko Ade, pokazaće javnosti da za dijabetes ne postoje granice. Pridružite nam se!