Home [akcija] Osmi Eko fest

Osmi Eko fest

54
0

Eko fest logoOd 4. do 6. novembra, Zelena omladina Srbije organizuje osmi Eko fest. Eko fest je festival filma, diskusija, izložbi i radionica koji se održava jednom godišnje. Prethodnih godina, Eko fest se bavio temama poput nuklearne energije, organske poljoprivrede, genetski modifikovane hrane, reciklaže, održivog transporta u gradovima, prirodnih nepogoda i klimatskih politika. Tema koja će biti u fokusu ovogodišnjeg Eko festa je „Voda kao javno dobro“.

 

Voda je izvor postojanja svih živih bića na planeti Zemlji, i apsolutno je neophodno zaštititi je i sačuvati za naredne generacije. Svedoci smo svakodnevnog narušavanja kvaliteta uz smanjenje dostupnosti, koju prati dodatno povećanje cena javnih dobara a među njima i vode kao jednim od najbitnijih. Kao izvor života i svakodnevna neophodnost potrebno je da se izvorišta, vodotoci i mreže vodosnabdevanja stave pod demokratsku kontrolu celokupnog društva.

Tokom festivala analiziraćemo trenuto stanje i upravljanje vodama kako u Srbiji tako i na internacionalnom planu. Kritički ćemo pristupiti vodnim politikama i samoj privatiaciji vodoizvorišta, vodoprivrede i vodozaštite.

Festival će se održati od 4 – 6. novembra 2016, u Magacinu u Kraljevića Marka 4.

 

Ulaz je kao i na sve događaje Zelene omladine Srbije SLOBODAN.