Home [akcija] REGIONALNI REGE SPEKTAKL U SIJUKSU

REGIONALNI REGE SPEKTAKL U SIJUKSU

59
0

LOGOUdruženje nesvrstanih umetnika (UNU) ima zadovoljstvo da najavi nastup Munchies sound system-a iz Pule, koji će biti održan u subotu 29. oktobra, u klubu Sijuks u Beogradu. Oni će Beograd posetiti u sklopu dvomesečne turneje koja obuhvata Srbiju, Hrvatsku i Austriju. Zanimljivost je da ovu četvoročlanu grupu iz Pule pored selektora (didžejeva) i vokalne sekcije (singjay/MC), čini i veoma snažan specijalni zvučni sistem, napravljen po uzoru na legendarne jamajčanske, engleske i italijanske projekte kao što su King Tubby’s Hometown Hi-Fi, Channel One, Aba Shanti-I, Rockers Dub Masters I drugi.

 

Treba reći da su ovakvi DIY (uradi sam) projekti izgradnje zvučnih sistema, prethodnih godina postali veoma popularni i širom regiona, i danas nije ništa čudno videti brojne slične projekte i događaje u Bukureštu, Temišvaru, Budimpešti, Puli, Istanbulu, Sarajevu, Sofiji ili Atini.

U Beogradu će medjutim, ovo biti prvi dogadjaj ove vrste, a ujedno i prvo gostovanje Munchies sound system-a u Srbiji. Grupa iza sebe inače ima veliki broj nastupa na dogadjajima I festivalima u Hrvatskoj, kao što su Teachingz in Dub u Rijeci, Irie Garden u Zagrebu, Epic Dub Session Osijeku, Lost Theory, Dub Colony, Tides of Youth, Seasplash, Overjam, Dub Freeqs. Imali su priliku da sarađuju I sa brojnim inostranim izvođačima, kao što su Vibronics, Madu Messenger, Resistance in Dub, Egoless, Dubble i Indica Dubs.

Gostovanje u Beogradu se realizuje uz podršku Evropske kulturne fondacije (ECF), sa kojom UNU već treću godinu u nizu pomaže rege umetnicima iz regiona da posete Srbiju, i ostvare saradnju sa domaćim izvođačima i organizacijama.

Pored Munchies sound system-a iz Hrvatske, na dogadjaju će nastupiti i izvodjači iz Srbije i Albanije. Medju njima su Ital Vision, Natty Riddim, ViVi selectress, Lewangz kao i Emir E Mardan. Ulaznice za dogadjaj se mogu kupiti na dan događaja, po simboličnoj ceni od 300 dinara. Deo prihoda od prodaje ulaznica je namenjen za uređenje autonomnog kulturnog centra Egzoprostor.

Događaj na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/events/1328589347181565/

Linkovi:

http://facebook.com/egzoprostor
http://facebook.com/munchiessoundsystem
http://facebook.com/nesvrstanaumetnost
http://unalignedart.weebly.com