Home [akcija] Besplatni početni kursevi engleskog i nemačkog jezika za decu i mlade iz...

Besplatni početni kursevi engleskog i nemačkog jezika za decu i mlade iz Obrenovca

106
0

11265160 10155671673290604 3397323021549426290 nKancelarija za mlade Uprave gradske opštine Obrenovac, u okviru programa neformalnog obrazovanja, a uz podršku Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima Gradske uprave Grada Beograda, realizuje besplatane početne kurseve engleskog i nemačkog jezika za decu i mlade iz Obrenovca. Biće formirane po dve grupe, a broj učesnika po grupi je do 20.

 

Prijave su do 30. oktobra preko prijavnog formulara.

Više informacija o kursu:

Engleski jezik za početnike
Engleski jezik ima oko 400-500 miliona maternjih govornika i još nešto više od milijardu aktivnih govornika. Bez sumnje, reč je o jednom ,,globalnom jeziku’’ koji ima veliku primenu u svim sferama života, pa tako i u poslovnom svetu. 
Engleski jezik za početnike je specijalno osmišljen nastavni program za buduće radnike fabrike u Bariču  koji se prvi put sreću sa engleskim jezikom ili poseduju oskudno znanje istog. Cilj kursa je savladavanje gradiva na osnovnom A1 nivou po referentnoj skali Saveta Evrope (CEFR).
Akcenat rada je na konverzaciji i opštoj komunikaciji u svakodnevnim životnim situacijama. Tokom kursa će biti obrađene razne teme i širok spektar vokabulara. Pored toga, učesnici će steći osnovno znanje gramatike bez kojeg nije moguće ostvariti uspešnu komunikaciju.
Nakon pohađanja ovog kursa polaznici će naučiti da koriste glagolska vremena, te će nesmetano moći da govore o sadašnjosti, prošlosti i budućnosti. Upoznaće se sa osnovnom engleskom sintaksom i pravilima sklapanja rečenice kao najvišeg člana sintaksičke strukture, što vodi ka uspešnoj komunikaciji. Savladaće vokabular koji pokriva različite teme kao što su: porodica, hrana, putovanja, posao, obrazovanje i sl. Dodatna pažnja će biti posvećena pisanju imejlova i poslovnih pisama na engleskom uzimajući u obzir činjenicu da će to polaznicima svakako biti od koristi u poslu za koji apliciraju.

vreme: od 2. novembra do 29. decembra, I grupa  utorkom i četvrtkom od 19:00 do 20:30 časova i II grupa sredom i petkom od 17:00 do 18:30 časova
mesto: prostorije Kancelarije za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra ,,Obrenovac’’
uzrast: studenti, srednjoškolci i nezaposleni
predavači: Ivana Lazić, profesor engleskog jezika, zaposlena u ,,Bibo Global Opportunity” i Tehničkoj školi u Obrenovcu kao profesor engleskog jezika i Ivana Nikolić, profesor engleskog jezika – master, prethodno iskustvo: Gimnazija u Obrenovcu, OŠ ,,Posavski Partizani”, privatna škola jezika ,,Educopolis”, trenutno radi kao prevodilac u PRO TENT-u.

Početni kurs nemačkog jezika
Nivo A1
Neke od veština koje će polaznici usvojiti:
* u svakodnevnim situacijama da razume jednostavna pitanja, saopštenja, poruke na telefonu, informacije sa radija i kratke razgovore
* da shvati najvažnije informacije iz kratkih pisanih saopštenja, oglasa, opisa, pisama i jednostavnih novinskih članaka, da popuni formular
* da napiše kratka obaveštenja lične prirode
* da se predstavi u razgovoru i da odgovori na pitanja o sebi
* da u svakodnevnom životu formuliše uobičajene molbe, zahteve ili pitanja i da na njih odgovori ili reaguje.

Literatura: Schritte  International  1, 2  Niveau A1/1-  A1/2
vreme: od 30. oktobra do 25. decembra, nedeljom i ponedeljkom, I grupa od 18:00 do 19:30 i II grupa od 19:30 do 21:00 čas.
mesto: prostorije Kancelarije za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac”
predavač: Jasmina Ilić, profesor nemačkog jezika i književnosti, završen Filološki fakultet u Beogradu- odsek germanistika. Radila kao prevodilac za nemački jezik u firmi „Sempell”. Stečena diploma za konsekutivno i simultano prevođenje, trenutno radi kao nastavnik nemačkog jezika u Osnovnoj školi „Karađorđe” i u Centru stranih jezika „Neven”

Radionice konverzacije na engleskom za decu
Radionice otvorenog tipa na kojima se razgovara na engleskom jeziku na različite teme. Program će biti takav da se na što zabavniji i interesantniji način nauči više o osnovama i kulturi engleskog jezika. Sjajna prilika da se dopuni postojeće znanje i poboljšaju komunikacijske sposobnosti.
vreme: od 6. novembra do 25. decembra 2016., svake nedelje od 18:00-19:00 časova
mesto: prostorije Kluba za decu i mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra ,,Obrenovac’’
uzrast: deca od 6 do 12 godina
predavač: Jelena Stevanović

Radionice konverzacije na nemačkom za decu
Radionice otvorenog tipa na kojima se razgovara na nemačkom jeziku na različite teme. Program će biti takav da se na što zabavniji i interesantniji način nauči više o osnovama i kulturi nemačkog  jezika. Sjajna prilika da se dopuni postojeće znanje i poboljšaju komunikacijske sposobnosti.
vreme: od 5. novembra do 25. decembra 2016., subotom i nedeljom od 17:00-18:00 časova
mesto: prostorije Kluba za decu i mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra ,,Obrenovac’’
uzrast: deca od 6 do 12 godina
predavač: /

Dodatne informacije možete dobiti na mejl:  mladi.obrenovac@gmail.com ili lično u Kancelariji za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra „Obrenovac”.