Home [njuz] Biznis podrška za ubrzanje preduzeća

Biznis podrška za ubrzanje preduzeća

87
0

Launchpad je program koji ubrzava rast i kompetitivnost preduzeća koja su u ranim fazama razvoja. Kroz program omogućavamo internacionalno skaliranje biznisa i pristup potencijalnim investicijama. 

Mi volimo da kažemo ‘Bolje je da stvoriš sebi posao, nego da ga tražiš’. Međutim, kroz direktno iskustvo smo naučili da je razvijanje sopstvenog biznisa sve osim ‘mačijeg kašlja’. Ono što te čini uspešnim preduzetnikom jesu kontinuitet u rešavanja problema, pravljenju i testiranju rešenja, konstantno učenje o tržištu dok si u isto vreme deo međunarodne mreže ljudi koji dele svoje izazove, rešenja i prakse.

 Kome je Launchpad namenjen?

Namenjen je svim ambicioznim preduzetnicima i ljudima koji su u biznisu, koji se fokusiraju na fer i iskreno poslovanje kao osnovu svega što rade.

Kick preakseleracija je namenjena:

  • Ukoliko ste već lansirali svoj proizvod/uslugu, dobili prve mušterije i sada ste u fazi u kojoj je potrebno povećati prisustvo na tržištu i povećati organizacione kapacitete.
  • Ukoliko ste u fazi razvoja ideje svog biznisa i tek je potrebno isplanirati lansiranje proizvoda/usluge.

Venture Growth akseleracija je namenjena: 

  • Ukoliko ste spremni za skaliranje i želite da postanete spremniji i otvoreniji za investiciju kao i da proširite svoj biznis internacionalno.

Bezobzira u okviru koje industrije je vaša inovacija, proizvod ili usluga – kao preduzetnik i biznismen potrebno je da u potpunosti razumete i proširite bazu svojih korisnika/kupaca, tržišta, kapaciteta i napravite održive prihode. 

Šta se tačno radi u okviru Launchpad-a?

Launchpad se sastoji iz dva dela:

  1. Kick program koji je dizajniran za preduzetnike koji su u fazi razvoja proizvoda, validacije proizvoda i validacije biznis modela. Ovaj program se bazira na šestonedeljnom intenzivnom kurikulumu za preduzetnike, koji se fokusira na jedan specifičan izazov koji je vezan za jednu od 3 faze: razvoj proizvoda, validacija proizvoda i validacija biznis modela. Pogodan je za sve preduzetnike, bezobzira na sektor i industriju. Pomaže preduzetnicima da u potpunosti upoznaju svoje kupce, tržište i da sa tim znanjem nađu put do održivih prihoda. Osnovan je kao obrnut inžinjering 2013. godine od strane Impact Hub Sijetla i Pinchot Univerziteta. Trenutno je implementiran u 15 gradova širom sveta (kao što su Sijetl, San Francisko, Njujork, Amsterdam, Barselona, Tokio i Dubai). Uloga ovog programa je da uvede određen broj biznisa, posebno izabranih, u program zvan Venture Growth.
  2. Venture Growth: rast i skaliranje biznisa. Venture Growth je program koji traje 6 meseci i radi sa limitiranim brojem biznisa koji su u okviru Kick-a demonstrirali potencijal za rast i skaliranje. Fokusira se na faze akseleracije biznis modela i zrelosti biznisa kroz građenje ključnih kompetencija, ekspertize i konsaltinga po sektorima i mentoringu. Internacionalni eksperti, mentori i lokalni preduzetnici će pratiti rast i razvoj preduzeća. Kako bi najadekvatnije pratili put preduzeća, eksperte i mentore, Impact Hub će implementirati svoju metodologiju portfolio menadžmenta.

Kada se održava, koliko traje i koliko košta?

1. Kick program kreće sa realizacijom od 14. oktobra – prijave su otvorene do 12. oktobra. Traje 6 nedelja.

Cena: 45 EUR + PDV po učesniku/timu (do 3 čoveka).

2. Venture Growth program kreće sa realizacijom od 8. decembra. Traje 6 meseci. Informacije o ceni će biti objavljene uskoro.

Kako funkcioniše prijava za Kick program?

Prijavi se – link

Da li moram svih 6 nedelja da provedem u Beogradu za vreme Kick programa?

Ne morate. Većina programa je online, zapravo u Beogradu u Impact Hub-u treba da se pojavite samo dva puta. Na početku – na hakatonu od 24 sata, gde se fizički radi sa mentorima, i na kraju, takođe na hakatonu od 24 sata kako bi fizički radili sa mentorima. Sve ostale stvari se rade online.

Šta tačno dobijam za 6 nedelja Kick programa?

U okviru Kick programa se radi na implementaciji:

  • 7 modula za rast biznisa i razvoj proizvoda – koji se primenjuju u zavisnosti od toga šta jednom biznisu treba. Moduli su u sferama: prodaje, marketinga, analiza kupaca/mušterija/tržišta, finansijskih alata, mentoringa, pičinga i prezentacionih veština.
  • Dobijate pristup lokalnoj i međunarodnoj mreži mentora i preduzetnika sa kojima ste povezani putem maila, sleka i fizički.
  • Sat vremena nedeljno specifičnog konsaltinga – 6 sati ukupno.
  • Dva puta 24 sata hakaton, na početku i kraju kroz koji se radi sav dodatni konsalting sa mentorima.
  • 3 meseca globalnog Impact Hub članstva
  • Dobijate priliku za predstavljanje sebe i svoje ideje – pitching
  • Najbolje ideje dobijaju priliku da predstave svoju ideju na Belgrade Venture Forumu
  • Dobijate pristup Launchpad centrali – to je digitalni alat koji je pravio čuveni Steve Blank (https://vimeo.com/107084663)

P.S. Ko smo mi?

Kao deo globalne mreže, Impact Hub Beograd podržava preduzetnike ‘’impacta’’ u naporu da se razvijaju i napreduju sa svojim preduzećima, time postavljajući nove temelje za budućnost u načinu poslovanja. Impact Hub to radi: kroz svoj co-working prostor; kao pogon i ubrzanje za biznis ideje; pojedinačno kreirana usluga; organizovanje događaja i povezivanje preduzetnika na lokalnom i globalnom nivou sa različitim resursima. 

Naš tim je eklektičan, internacionalan, trans-generacijski i posvećen unapređivanju preduzetničke prakse zasnovne na radu koji je fer i pošten.

Mi smo inovatori, eksperti u sektoru, facilitatori i lifestyle preduzetnici sa iskustvom stečenim na tržištu i marketingu, sa iskustvom u razvijanju proizvoda, agitovanju lean biznisa i negovanju ključnih kompetenci. Mi posedujemo viralnu energiju koju ulažemo u sve svoje poduhvate.