Home [njuz] URUČENE DIPLOME TREĆOJ GENERACIJI PROGRAMA „AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA“

URUČENE DIPLOME TREĆOJ GENERACIJI PROGRAMA „AMCHAMPS – MLADI LIDERI PROMENA“

66
0

Dobitnici diploma sa Gordonom Dugudom zamenikom ambasadora SAD i  predstavnicima AmCham-aPolaznicima treće generacije edukativnog programa „AmChamps – Mladi lideri promena“ u rezidenciji zamenika ambasadora SAD Gordona Duguda svečano su dodeljene diplome o završenom osnovnom delu ovog jedinstvenog edukativnog programa, koji pruža praktična znanja i veštine neophodne za moderno poslovanje za 23 izuzetna studenta Univerziteta u Beogradu, pod mentorstvom 23 mlada, uspešna menadžera kompanija članica Američke privredne komore u Srbiji (AmCham).

„Zadovoljstvo nam je da podržimo ambiciozne mlade ljude, koji prepoznaju značaj stalnog usavršavanja, sticanja znanja iz različitih oblasti i širenja vidika i van tradicionalnog obrazovnog sistema. Programi kao što je ’AmChamps’ grade lidere uspešne Srbije, spremne da se prilagode dinamičnim promenama koje se dešavaju u poslovnom svetu“, istakao je Nj.E. Gordon Dugud (Gordon Duguid), zamenik ambasadora SAD u Srbiji, na ceremoniji dodele diploma.

„AmChamps – mladi lideri promena“, edukativni program koji od 2014. godine sprovodi AmCham, ima za cilj da kroz mentorski rad u parovima student – mladi menadžer, polaznici dobiju praktična znanja i steknu veštine koji im pružaju mogućnost da nastave da se razvijaju i napreduju u svojim karijerama, ili da brže dođu do prvog zaposlenja.

„Čestitam svim polaznicima na zalaganju i trudu. Sigurna sam da su proteklih pet meseci bili prekretnica za mnoge od vas, da ste kroz radionice, predavanja, projekte i zadatke stekli brojne veštine i znanja, ali najvažnije, i mrežu novih poznanstava koja će biti podrška za vaše buduće poduhvate i izazove. Računamo na vašu mladost i entuzijazam za dalji razvoj i širenje poslovne zajednice u Srbiji“, naglasila je Diana Gligorijević, članica Upravnog odbora AmCham-a.

Nakon osnovnog dela programa, u njegovoj drugoj fazi deset najbolje ocenjenih parova će raditi na konkretnom zadatku – studiji slučaja. Tri para koja najbolje napišu i predstave svoje projekte ulaze u finale. Za najbolje učesnike predviđene su vredne nagrade: stipendije Univerziteta Sheffield, Berlitz kursevi jezika po izboru, karijerno savetovanje za menadžere i mogućnost prakse u kompanijama članicama AmCham-a za studente.

Američka privredna komora program je pokrenula početkom 2014. godine kao odgovor na potrebe poslovne zajednice u Srbiji za višim nivoom praktičnih znanja i veština kod mladih diplomaca, ali i za usavršavanjem mladih menadžera. Tokom godinu dana koliko program traje, polaznici stiču nova znanja i poslovne veštine, ali i imaju priliku da iz prve ruke čuju iskustva i savete lidera vodećih firmi u Srbiji, da izbliza vide neke od najuspešnijih kompanija i time osnaže svoje liderske i organizacione sposobnosti i unaprede veštine rada u timu.