Home [konkursi] “Teenagers – Active Citizens of Tomorrow” Nemačka – 9 – 24. jul...

“Teenagers – Active Citizens of Tomorrow” Nemačka – 9 – 24. jul 2016

38
0
logo sa imenom - srpski -manji 1Pozivamo vas da se prijavite na omladinsku razmenu / kamp “Teenagers – Active Citizens of Tomorrow” na koji kao partneri nemačke organizije IJGD možemo da pošaljemo 4 učesnika/učesnice. Omladinska razmena će se održati u Nirnbergu od 9 – 24. jula 2016. (9. dolazni, 24. odlazni dan).
Ova razmena namenjen je tinejdžerima starosti 16 i 17 godina koji su zainteresovani za bavljenje ekološkim temama i druženje sa vršnjacima iz Francuske, Belgije, Italije i Nemačke kroz volonterski rad. Više o razmeni možete pročitati u dokumentu kojii se nalazi u prilogu ovog mejla. 
  
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do ponedeljka, 6. juna u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE.
  
Najkasnije 08. juna ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
  
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170e. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na treningu).
 
Za učešće osoba koje su maloletne, kao što je ovde slučaj, neophodno je da roditelji ili staratelji budu uključeni tako što će potpisati prijavni formular a za prelazak granice neophodano je priložiti Formular za saglasnost roditelja/staratelja za samostalno putovanje u inostranstvo koji se overava u Opštini. (Ovaj formular će vam biti neophodan samo ukoliko budete selektovani). 
  
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa).
  
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / doneste originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Nemačkoj. To može potrajati i nekoliko meseci. 
  
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo ove prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o Razmeni – “Teenagers – Active Citizens of Tomorrow” možete se obratiti Milici Slavković: Mob: +381 65 879 2937, eMail: milica.slavkovic25@gmail.com ili Mladim istraživačima Srbije.