Home [njuz] SVEČANO OTVOREN DRUGI CIKLUS NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA

SVEČANO OTVOREN DRUGI CIKLUS NELT EDUKATIVNOG PROGRAMA

29
0

091367e9-8403-4597-8c07-3d15e8255b0eProgram „Interdisciplinarna saradnja na polju umetnosti, nauke i novih tehnologija“ će pohađati 21 student sa 12 fakulteta u Beogradu i Novom Sadu Beograd, 28. april 2016. – Drugi ciklus NELT edukativnog programa, koji ove godine kompanija NELT realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub, zvanično je započeo prezentacijom oblasti i tema programa za učesnike u prostoru Nove Iskre. Ukupno 21 student sa 12 fakulteta u Beogradu i Novom Sadu, koji su izabrani na osnovu konkursa, narednih godinu dana će imati priliku da se kroz timski rad upoznaju sa veštinama i tehnikama povezivanja umetnosti, novih tehnologija i komunikacionih sistema, kao i da razmene iskustva i steknu praktična znanja iz domena dizajna, novih medija i preduzetništva kako bi se pripremili za svoje buduće profesionalne karijere. Njihovi mentori će biti istaknuti predavači iz Srbije, regiona i Evrope.

 U skladu sa strategijom svog društveno odgovornog poslovanja NELT podržava talentovane studente i pomaže onima koji će u budućnosti biti nosioci napretka celog društva. „Novim ciklusom NELT edukativnog programa pokazujemo na delu da su partnerstva biznisa i kulture ne samo poželjna, već i održiva ali pre svega neophodna, kako bi u našem društvu kanalisale kvalitet, znanje i konkretne sadržaje. NELT u saradnji sa svojim partnerima nastavlja sa podizanjem standarda u transferu obrazovanja na studente, koji žele da prihvate znanje i ponesu ga sa sobom dalje u život.“ izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija Nelt Grupe povodom svečanog otvaranja drugog ciklusa Programa.

Polaznike je birao Programski savet NELT eduktivnog programa, sastavljen od predstavnika kompanije, Galerije 12 Hub, Nove Iskre i jednog učesnika prošlogodišnjeg ciklusa. Učesnicima ovogodišnjeg ciklusa će se pridružiti i dvoje zaposlenih u kompaniji NELT, koji su izabrani na osnovu internog konkursa.

„Za nas u programskom savetu jako je važna činjenica da se na drugi ciklus programa prijavio veliki broj izuzetnih kandidata sa različitih fakulteta. To govori o reputaciji koju je program izgradio tokom prvog ciklusa ali i o interesu studenata za nove obrazovne formate. Ovo nas obavezuje da u ovom ciklusu pripremimo dobre programske sadržaje i omogućimo kvalitetan rad polaznika sa mentorima i svim predavačima na programu.“ rekla je Milica Pekić, kustos Galerije 12 Hub i programski urednik Nelt edukativnog programa Pored radionica iz različitih oblasti – od ekonomije i preduzetništva, preko kritičke teorije i kulturnog menadžmenta, do dramskih umetnosti, dizajna i novih tehnologija, u okviru programa biće organizovano i više od deset gostujućih predavanja koja će biti otvorena za javnost a tok programa moći će da se prati putem portala www.designed.rs.

,,Na naše veliko zadovoljstvo Nova Iskra je postala deo Nelt edukativnog programa. Smatramo da su ovakve inicijative od izuzetnog značaja, kako za nadogradnju iskustva učenja, tako i za kreiranje alternativnih prostora i prilika za saradnju. Naše polazište je da kolaborativni rad, eksperimentalni metodi i kritička refleksija podstiču razvoj inovacije, alternativnih i održivih modela obrazovanja, poslovanja i proizvodnje.“ naglasila je Nana Radenković, Creative Hub menadžer Nove Iskre.

www.nelt.rs, www.novaiskra.com, www.g12hub.com