[ youth.rs ]

Novi Sad okuplja kreativce na 7. PDP konferenciji

PDP internacionalna konferencija u Novom Sadu okuplja stručnjake, studente i mlade iz oblasti dizajna, fotografije, arhitekture i drugih polja kreativnog rada.

Tema sedme internacionalne PDP konferencijeLoFiHi, označava stvaralaštvo koje ne zahteva nužno veliki bužet ili tehničko savršenstvo, već vrednost koju nosi odlična ideja. Predavači će kroz svoje govore i radionice, pokazati da su inovacije moguće čak i kada su uslovi ispod prosečni ili čak neprihvatljivi i (naizgled) nemogući. Konferencija će se održavati od 3. do 6. septembra 2015. godine, u prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika u Novom Sadu.

 

Pored predavanja u okviru manifestacije održavaju se radionice, izložbe, panel diskusije i druge aktivnosti. Konferencija je realizovala tri konkursa iz oblasti fotografije, prostornog i grafičkog dizajna, a pobednički radovi, koje je već odabrala stručna komisija, biće izloženi za vreme konferencije.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da svojim prisustvom daju doprinos ovoj važnoj temi o stvaralaštvu, dizajnu i radu u uslovima ograničenih resursa. Da li limiti podstiču kreativnost i šta sve autor može da uradi ovde i sada bez obzira na ograničenja, pitanja su kojima će se PDP ove godine baviti.

Kao i do sada, poseta konferenciji se ne naplaćuje, kao ni kotizacije za radionice i učešće u konkursima. Za sve zainteresovane posetioce koji nisu iz Novog Sada, PDP konferencija nudi pakete –  http://pdp.rs/paketi/) koji uključuju smeštaj i druge pogodnosti.

Pogledajte INTRO ovogodišnje PDP konferencije https://goo.gl/LDeejF

Exit mobile version