[ youth.rs ]

KONCERT SOLIDARNOSTI U OBRENOVCU!

Poster Koncert Solidarnnosti ObrenovacU petak, 26.  decembra, sa početkom u 22 časa, u Obrenovcu (Domu kulture Zabrežje) biće održan „Koncert solidarnosti“.
Ovo je koncert solidarnosti sa svima onima koji su oštećeni majskim poplavama, koji još uvek ne mogu da se vrate u svoje domove, ali i koncert solidarnosi sa Obrenovčanima kojima su kulturni sadržaji ovakvog tipa bili uskraćeni u poslednjih nekoliko meseci.

Na konceru će nastupiti „Grate“ iz Novog Sada,  „Tea Break“ iz Beograda, kao i lokalni sastav „U zmajevom gnezdu“, a posebno iznenađenje biće nastup legendarnog obrenovačkog benda „Oslobodioci“. Svi bendovi sviraće besplatno za obrenovačku publiku sa željom da im pokažu da nisu zaboravljeni.

Koncert na kome je ulaz slobodan organizuje Kancelarija za mlade Obrenovca uz pomoć grupe Mladi 11500, i podršku Fondacije za mlade Obrenovca i Gradske opštine Obrenovac.

Grate je nastao 2007. godine u Novom Sadu, svoj prvi album „Prodaj nas“ izdao je već 2009. godine, a 2013. izlazi sledeći album, pod nazivom „Volim da hodam“ kojim su se proslavili na domaćoj alternativnoj sceni i koji im je odneo visoka mesta na domaćim top listama.

Beogradski pank sastav Tea Break, nastao je 2001. godine, svoj prvi album, demo “Can’t find my way”, objavili su već sledeće godine, a potom je usledo niz uspešnih albuma, EP-a i singlova, među kojima su najpoznatiji “Second hand hero” iz 2011, kao i poslednji EP “Killing words”. Jedan od trenutno najvoljenijih bendova beogradskog underground-a i sada aktivno radi na novom izdanju.

Kroz bend “U zmajevom gnezdu” od 2008. prošlo je mnogo mladih Obrenovčana, izmenile su se postave, ali je sirovi i duhoviti pank zvuk ostao, i može se, osim na čestim svirakama čuti, na njihovom prvom albumu “Smrt Fašizmu-Sloboda Čelik 2:0” koji su za Nocturne Magazin izdali 2012.godine.

Legendarni obrenovački sastav Oslobodioci nastao davne 1988. godine, do sada je izdao osam studijskih albuma, i nedavno je posle duže pauze ponovo aktivan. Na Zabrežju gde je odrastao publika će biti u prilici da sluša Peru Đokića, a bend je će zbog jedinstvenosti situacije nastupati unplugged.

Exit mobile version