[ youth.rs ]

Mladi Obrenovca osnivaju fondaciju za pomoć ugroženima

Grupa mladih iz Obrenovca, mesta koje je najviše pogođeno nedavnim poplavama, pokrenula je osnivanje fondacije “Obrenovac Youth Foundation“. Cilj fondacije je direktna pomoć ugroženoj deci i mladim ljudima sa teritorije opštine Obrenovac u prevazilaženju poteškoća izazvanim elementarnom nepogodom.  

Fondacija će raditi na mapiranju potreba dece i mladih u Obrenovcu, sakupljanju novčane i materijalne pomoći i obnovi ugroženih javnih prostora u Obrenovcu i to kroz tri sledeća programa: program edukacije i psihološke podrške, program za obnovu infrastrukture i program volonterskih akcija.

Ideja je nastala kao posledica poplave koja je zadesila opštinu Obrenovac, a sa željom da se nastavi kontinuitet brige o deci i mladima po kojoj je ova opština bila prepoznatljiva u prethodnom periodu. Zadatak fondacije biće da odgovori na različite potrebe dece i mladih u pogledu psihološke, materijalne i volonterske podrške kako bi one bile prepoznate kao važne od strane svih nadležnih lokalnih i nacionalnih institucija.

Fondacija će formalno biti osnovana u toku naredne nedelje, a na sastanku koji je ovim povodom održan 25. maja u Biznis centru opštine Savki venac u Beogradu, dogovoreni su misija, vizija i ciljevi fondacije.

 

Osnivanje fondacije inicirali su Duško Krstić – urednik portala youth.rs, Branko Spasić – osnivač grupe “Mladi 11500”, Bojana Ašković – koordinatorka programa za mlade “Centra za građansko delovanje”, Jelena Ožegović – asistentkinja za marketing i komunikacije Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS), Stefan Aleksić – aktivista, Marko Ristić – urednik magazina “Nocturne”, Bojana Miković – Građanske inicijative i drugi aktivni mladi Obrenovčani i Obrenovčanke. Osnivanje fondacije podržala su brojna udruženja i fondacije iz cele Srbije. 

Exit mobile version