[ youth.rs ]

AGROBIZNIS – budućnost je u organskoj proizvodnji

Ovog decembra, lokalna kancelarija AIESEC-a u Novom Sadu organizuje projekat pod nazivom ’’AGROBIZNIS’’, koji ima za cilj edukaciju u oblasti organske proizvodnje.

Projekat se organizuje treći put u Novom Sadu, u periodu od 1. do 20. decembra, a ove godine realizuje se pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada i u saradnji sa Victoria Group-om, kao i opštinama Irig, Ruma, Sečanj i Beočin.

 

’’AGROBIZNIS’’ namenjen je pre svega poljoprivrednicima, studentima agrousmerenja (Poljoprivredni fakultet, Ekonomski fakultet, smer Agrarna ekonomija i biznis, kao i Tehnološkog fakulteta, smer Fitofarmacija) ali i stučnjacima iz prakse.

Ideja je bazirana na razvijanju i usvajanju trenda organske proizvodnje, a sa ciljem da se poljoprivrednici iz Vojvodine edukuju i upoznaju sa ovim vidom proizvodnje. Osim toga, kroz projekat želimo da podstaknemo mlade ljude da ostanu u svojim mestima i da se bave poljoprivredom, čime bi podsticali i ojačavali razvoj svojih opština.

Pored edukacije iz oblasti organske proizvodnje, neke od tema koje će se obraditi kroz radionice su: pisanje i realizacija biznis plana, izvori finansiranja, plasman i distribucija proizvoda, menadžment u poljoprivredi.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih kroz ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo. Prisustvom u 117 zemalja, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata i svojim programima internacionalnih praksi i organizovanjem humanitarnih, edukativnih i ekoloških projekata pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj.

Na ovom linku možete popuniti prijavu i zakačiti CV za učestvovanje u projektu podio.com/webforms/6164797/480317

Za dodatne informacije, pratite našu Facebook stranicu: www.facebook.com/AIESECNoviSad

Exit mobile version