[ youth.rs ]

Radionica savremenog pozorišta

Plavo pozorište poziva zainteresovane da se prijave za učestvovanje u novom ciklusu programa „Radionica savremenog pozorišta“, koji se organizuje od oktobra 2013. do juna 2014. godine u prostoru Plavog pozorišta, u zgradi BIGZ-a u Beogradu.

 

„Radionica savremenog pozorišta“je namenjena mladima koji žele da se upoznaju sa savremenim pozorištem kroz specifičan način rada Plavog pozorišta na edukaciji u oblasti glume i režije. Polaznici radionice će se, kroz kontinuirani program u trajanju od osam meseci, upoznati sa principima rada Plavog pozorišta, u teorijskom, ali ponajviše u praktičnom smlislu kroz niz kreativnih vežbi i zadataka.

Cilj „Radionice savremenog pozorišta“ je da mladim ljudima, nezavisno od toga da li žele da se profesionalno bave pozorištem, ili su jednostavno zainteresovani za posebnu vrstu ličnog i kreativnog iskustva, ponudi jednu viziju teatra kao mesta samoistraživanja, mesta komunikacije, prostora otvorenog uma, u kome se mogu reći neke važne stvari o sebi i svetu koji nas okružuje.

Plavo pozorište postoji od 2005. godine, i od samog nastanka neguje edukaciju mladih ljudi, koja se, kao i celokupni rad Plavog pozorišta, oslanja na iskustva nastala u istraživačkim procesima i laboratorijskom radu reformatora pozorišta XX veka.

U sezoni 2013/2014. Radionica će se sastojati iz dve grupe polaznika. Nova grupa polaznika počinje sa radom 1. novembra 2013. godine, koji će se odvijati dva puta nedeljno u večernjim terminima. Program vode glumci Plavog pozorišta, pod supervizijom reditelja, Nenada Čolića.

Prijave i informacije: 064 489 5334, 061 192 79 09,

plavopozoriste@hotmail.com, www.plavopozoriste.com.

Prijave su u toku!

Exit mobile version