[ youth.rs ]

Gosti rezidencijalnog programa Doma kulture Studentski grad – FABIO SCACCHIOLI i VINCENZO CORE

Predstavljanje učesnika rezidencijalnog programa Doma kulture Studentski grad | FABIO SCACCHIOLI i VINCENZO CORE u DKSG

Dva italijanska video umetnika Fabio Scacchioli i Vincenzo Core boraviće u Beogradu tokom juna/jula 2013. u okviru rezidencijalnog programa Akademskog filmskog centra Doma kulture Studentski grad. Ovi mladi umetnici će se predstaviti beogradskoj publici u sredu 12. juna 2013. u 20h u Maloj sali DKSG, kada će uz razgovor biti prikazano 5 njihovih kratkih filmova koji su nastali između 2009. i 2012. godine.

Ovaj autorski dvojac dolazi iz Rima, i u Beogradu će raditi na produkciji novog video rada radnog naslova Bang Utot. Priliku da realizuju novi projekat, dobili su zahvaljujući svom učešću na prošlogodišnjem Festivalu Alternative Film/Video, na kojem se njihov prethodni rad Miss Candace Hilligossflickering halo našao na  Listi značajnih ostvarenja. Podsećamo da autori nagrađenih filmova na ovom festivalu dobijaju mogućnost da realizuju novi film u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG-a (osnivača i organizatora festivala).

Fabio Scacchioli i Vincenzo Core često u svojim delima eksperimentišu sa pronađenim filmskim materijalima (found footage i public domain), vešto koristeći različite zvučne zapise i originalne komponovane muzičke deonice. U Domu kulture Studentski grad publika će imati prilike da, uz razgovor sa autorima, vidi njihove kratke filmove i video radove:

dead SEEquences, 2009, 4:10
Objets oubliés, 2009, 16:23
Da una terra di cenere e nebbia / From a land of ashes and mist, 2010, 23:00
Miss Candace Hilligoss’ flickering halo, 2011, 13:51
Spectrography of a battle, 2012, 3:43

Exit mobile version