[ youth.rs ]

“ACTiviraj se” takmičenje u besedništvu

 

U okviru humanitarnog projekta “ACTiviraj se” u subotu 30. marta sa početkom u 13h na Ekonomskom fakultetu održaće se takmičenje u besedništvu među srednjoškolcima na temu socijalne inkluzije. U ovom takmičenju svoje sposobnosti besede predstaviće ukupno 12 učenika iz 4 beogradske srednje škole: Prve, Treće, Pete i Devete beogradske gimnazije. Stručni tročlani žiri proglasiće prva tri mesta i pobednicima uručiti nagrade, kao i simbolične nagrade u vidu stvari koje su napravila deca iz domova za nezbrinutu decu, koja su uključena u projekat.

 

“ACTiviraj se” je projekat studentske organizacije AIESEC koji se ove godine u periodu od februara do kraja aprila održava 6. put, a bavi se socijalnim uključivanjem dece bez roditeljskog staranja i dece sa posebnim potrebama. Sredinom februara počele su sa održavanjem radionice u domovima “Drinka Pavlović”, “Jovan Jovanovic Zmaj” i “Dragan Filipović Jusa”, kao i u 5 beogradskih osnovnih škola. Na ovim kreativnim i edukativnim radionicama angažovani su studenti volonteri, a sve radionice su na temu jednakosti i tolerancije. Pored ovih redovnih aktivnosti, do sada su na projektu održana i dva specijalna događaja – “Čudesna zemlja”, gde su deca iz domova i osnovnih škola imala priliku da zajedno učestvuju u različitim igricama, i “Zamena uloga” kada su volonteri i deca iz domova “zamenili” svoje uloge i tako rešavali kreativne zadatke.

 

Ideja takmičenja u besedništvu je da se i srednjoškolcima pruži mogućnost učestvovanja na projektu i izražavanja njihovog stava i mišljenja o ovom društvenom problemu. Nakon ovog događaja, planirano je da se u aprilu održi velika humanitarna trka, i naravno završni događaj koji će okupiti sve učesnike, kao i partnere projekta: dečiji kulturni centar “Majdan” i “Societe Generale” banku.

 

AIESEC je najveća svetska organizacija vođena od strane studenata, koja postoji u 115 zemalja sveta i broji preko 86000 članova. U saradnji sa brojnim univerzitetima i kompanijama AIESEC već dugi niz godina omogućava mladim ljudima praktično usavršavanje i razvijanje liderskih sposobnosti, i baveći se aktuelnim problemima u društvu vrši pozitivan uticaj na svoje okruženje.

 

Više informacija o ovom projektu i radu organizacije AIESEC možete pronaći na sajtu www.ef.aiesec.org.rs.

 

Exit mobile version