[ youth.rs ]

Veliko interesovanje za najveću studentsku konferenciju u regionu

Do početka druge PR ARENE International edukativne konferencije za studente o odonosima sa javnošću ostalo je nešto više od mjesec dana. Konferencija će okupiti studente iz svih većih univerzitetskih centara regije, a 40 dana do početka PR ARENE International organizatori Apriori komunikacije su zaprimili 200 prijava. Konferencija će se održati u kultnom sarajevskom hotelu Holiday Inn, a eminentni predavači iz oblasti PR-a, medija i marketinga prenijeti će svoja znanja studentima i kroz primjere iz prakse približiti studentima njihovu buduću struku. Neki od njih su: Andy Mcguffie glasnogovornik Delegacije Evropske Unije u Bosni i Hercegovini, Melina Kamerić glasnogovornica AL Jazeera Balkans, Danijela Rakić PR Beogradske Arene, Ksenija Žlof voditeljica odjela za odnose sa javnošću Croatia Airlines, Zinaida Babović Direktorica sektora za odnose s javnošću Bosnalijek dd, Tatjana Novak direktorica Press Clipping Slovenija i Jelena Ivanović Izvršna direktorica International Advertising Association Srbija. Pored navedenih predavanja studenti će imati priliku i da prisustvuju panel diskusiji čiji će učesnici biti Darko Soković Direktor centra za nove komunikacije Dokukino, Tomislav Korman Voditelj tima za online komunikacije Vlade Republike Hrvatske, Jasna Matić Komisija Ujedinjenih nacija za broadband i digitalni razvoj Republike Srbije i Senka Kurt Direktorica informativnog programa RSG radija.

Inovacija na ovogodišnjoj Konferenciji je PR ARENA Generator čiji je cilj da studentima omogući praksu u kompanijama i institucijama kako bi svoja znanja i vještine dodatno usavršili kroz praktičnu primjenu. Partnera ovog programa je vodeći bosanskohercegovački portal za zapošljavanje – Posao.ba

Više informacija možete pronaći na web site-u projekta www.prarena.ba na kojem možete popuniti i online prijavnicu. Kotizacija za učešće iznosi 35 KM.

PR ARENU International podržali su HT Eronet, Fabrika duhana Sarajevo, Orbico, Red Bull, Bellissima, Regulatorna agencija za komunikacije, Vijeća za štampu u BiH, Internews i hotel Holiday Inn.

 

Exit mobile version