[ youth.rs ]

Debitovanje TEDxYouth@Belgrade konferencije u Beogradu “Beyond 25. maj”

Na TEDxYouth@Belgrade, nezavisno organizovanoj konferenciji pod licencom TED-a, biće predstavljeni talenti, inovativne i kreativne ideje i posvećenost mladih građana Srbije, ali i stranaca koji su Srbiju načinili svojim domom. Ovaj dvojezični (englesko-srpski) događaj nije konferencija u klasičnom smislu reči.

TEDxYouth@Belgrade je događaj na kojem će biti prezentovane kreativne i inspirativne ideje 8 predavača (pri čemu svaki od predavača ima 6-12 minuta da izloži svoju ideju). Predavači su inače različitih profesionalnih orijentacija i interesovanja, različitih uzrasta i socijalnih okruženja iz kojih dolaze. Ovogodišnji slogan konferencije “Beyond 25. maj” će biti prizma kroz koju će svaki od govornika sa publikom podeliti svoju strast i iskustvo. Za pomenuti slogan smo se odlučili zbog toga što je Dan mladosti, ukoliko izuzmemo političku ideologiju, imao dublju priču iza sebe. To je bio dan kada su promovisane vrednosti mladih ljudi. Dan kada su mladi pokretani da se bave sportom, umetnošću, naukom. Ovom konferencijom želimo da aktiviramo mlade, da sa reči pređu na dela. Da svojim pozitivnim primerima promene okolinu u kojoj žive na bolje. Da uče od svojih vršnjaka koji su se odvažili da zakorače u promene.

 

Neki od govornika ovogodišnjeg TEDxYouth@Belgrade događaja su:

 

TEDxYouth@Belgrade konferencija je događaj koji je prvenstveno fokusiran na mlade ljude, a održaće se u nedelju, 26. maja 2012. godine sa početkom u 10 časova. Mesto održavanja je zgrada Dečjeg kulturnog centra Majdan (Kozjačka 3-5). Zainteresovani za prisustvovanje ovoj konferenciji mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na sajtu Ovaj nezavisno organizovan događaj, koji se održava pod licencom “TED”-a, je organizovan od strane volontera i cilj mu je da pokrene razgovor, kao i da pruži ljudima priliku da podele svoju strast, ideje i iskustva. Više o “TED” i “TEDx” programu možete saznati na http://www.tedxbelgrade.com/ted-tedx/.

 

Za više informacija o ovom događaju posetite veb stranicu http://www.tedxbelgrade.com/tedxyouth/. Kako biste mogli primati novosti o ovome događaju kao i da biste se mogli uključiti u diskusiju pre, tokom i posle događaja, pridružite se našoj Fejsbuk stranici  ili nas partite na Tviteru.

Exit mobile version