[ youth.rs ]

1,8 miliona evra za civilno društvo u Srbiji

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji objavila je poziv za podnošenje predloga projekata u oblasti civilnog društva u ukupnoj vrednosti od 1,8 miliona evra, kojim se pozivaju kvalifikovane organizacije civilnog društva da konkurišu za finansiranje aktivnosti koje ispunjavaju kriterijume ovog poziva.

Prva informativna sesija će biti održana u Beogradu, 8. maja 2012. godine u 12 h, u Sali Amerikana Doma omladine, Makedonska 22/1

Govornici:

g. Martin Kern, Šef operacija, Delegacija EU

gđa Ivana Ćirković, direktorka Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije

gđa. Svetlana Djukić, projektni menadžer, Delegacija EU

g. Marjan Gabriel, Služba za nabavke, Delegacija EU

Prioritetne oblasti ovog Poziva za podnošenje predloga su:

1. Jačanje vladavine prava

2. Građanske inicijative i jačanje kapaciteta

Pojedinačni ugovori o donacijama će iznositi od 50 000 do 150 000 EUR, a podržani projekti će trajati od dvanaest (12) do osamnaest (18) meseci. Rok za podnošenje prijava ističe 4. jula 2012. godine, a konkursna dokumentacija je dostupna na internet stranici www.europa.rs .

Ovim pozivom za podnošenje predloga projekata pozivaju se organizacije koje pripadaju širokom spektru civilnog društva, uključujući nevladine organizacije, organizacije na nivou lokalnih zajednica, profesionalne organizacije, kulturna i umetnička udruženja i klubove, medijske asocijacije, organizacije koje predstavljaju društvene i ekonomske aktere u širem smislu (npr. udruženja potrošača, pacijenata, studenata, poslovna udruženja, itd.), aktere na tržištu rada (sindikate i udruženja poslodavaca), da predlože projekte u partnerstvu sa drugim organizacijama civilnog društva koje rade u Republici Srbiji, državama članicama EU ili zemljama u regionu, kulturnim i obrazovnim institucijama ili lokalnim samoupravama.

Informativne sesije za predstavnike organizacija civilnog društva, na kojima će biti detaljnije predstavljen ovaj poziv, biće održane tokom maja 2012. godine u sledećim gradovima:

Kontakt:

Aleksandar Djordjević, Odnosi sa javnošću i medijima

Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji

+381 11 30 83 200

www.europa.rs

Exit mobile version