[ youth.rs ]

AIESEC misli održivo!

Međunarodna studenska organizacija AIESEC ove godine, po drugi put, realizuje projekat „Promeni sve(s)t“. Projekat će biti realizovan u toku marta, kroz radionice i predavanja, i tokom prve polovine aprila održavanjem Eko sajma i kroz akciju čišćenja i ozelenjavanja odabranog dela grada.

Cilj projekta da se teme koje se tiču ekologije, zagađenja i zaštite životne sredine, održivog razvoja, obnovljivih izvora energije, zelene arhitekture približe zainteresovanim sugrađanima. Takođe da se aktivim merama zaštite doprinese našoj životonoj sredini.

Prvi deo projekta realizovan je kroz kreativne radionice u 4 osnovne i 4 srednje škole. Kroz radionice je prošlo više od 200 dece.

Za studente i druge zainteresovane sugradjane biće održana tribina 29. marta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, u učionici 105 sa početkom od 17 časova. Na tribini će govoriti:

  1. prof. dr Dragoljlub Šević – Sistemi upravljanja zaštitom životne sredine,

  2. prof. dr Tatijana Lukić – Ekološko pravo,

  3. dipl. inž. arhitekture master Nemanja Miličić – Samoodržive zgrade.

 

Drugi deo projekta jeste Eko sajam, koji se održava 07. aprila u Dunavskom parku, u periodu od 11 do 15 časova, gde će svi sugrađani dobiti priliku da se informišu o ovim vrlo značajnim i aktuelnim temama današnjice, kroz kontakt sa više od 20 nevladinih organizacija kao i kompanijama koje posvećuju pažnju upravo održivom razvoju, energetskoj efikasnosti, novim izvorima enregije, ekologiji i zaštiti životne sredine. Tokom sajma posetioci će moći da daju svoj glas i za deo grada koji treba očistiti i ozeleneti, a takođe će moći da donesu električni otpad i papir koji će biti poslat na reciklažu. Na ovaj način pokazaćemo da svi mi konkretnim aktivnostima možemo da doprinesemo boljem stanju našeg okruženja danas, a i u budućnosti.

Akcija „Očistimo grad“ biće održana 09. aprila, a čistiće se onaj deo grada kojem je po mišljenju gradja to trenutno najpotrebnije. Svi sugradjani će moći da daju svoj glas putem ankete ili na dan održavanja sajma na našem štandu. Ovom prilikom ulica sa najvećim brojem glasova postaće bogatija za drvored.

https://docs.google.com/a/aiesec.net/spreadsheet/viewform?formkey=dG5XdlE3MTZzQkw5WS1nOElBWWZ4QVE6MQ

AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija prisustna na preko 2.100 univerziteta u preko 110 zemalja sa preko 60.000 članova, koja pruža mogućnost mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. AIESEC ima inovativan pristup u razvijanju mladih ljudi fokusirajuci se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost. Kako bi postigli ovaj cilj, organizujemo više od 470 konferencija i preko 10.000 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu.

Više informacija www.ns.aiesec.org.rs

Exit mobile version