[ youth.rs ]

KONKURS ZA ESEJ ZA UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA SA PODRUČJA AP VOJVODINE

Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici srednjih škola sa područja Autonomne Pokrajine Vojvodine. Konkurs je otvoren do 15. oktobra 2011. godine. Cilj konkursa je promocija istraživačkog rada u oblasti multikulturalizma i tolerancije, među mladima sa područja AP Vojvodine.
Zainteresovani srednjoškolci, kao i mladi uzrasta 15-18 godina koji ne pohađaju školu, treba da sastave esej dužine 3-5 strana i pošalju ga u elektronskom obliku na e-mail adresu: cetimoffice@gmail.com.
Format teksta treba da bude sledeći: font Times new roman, veličina slova 12, dvostruki prored, margine sa svih strana 2,5 cm, sve strane numerisane.

Dokument treba da bude u Wordu (formati .doc ili .docx).

Kroz esej se može prikazati nekog od značajnih, a manje poznatih građanki ili građana AP Vojvodine, ko je druge nacionalnosti of nacionalnosti autora eseja ili se može prikazati kako su pripadnici naroda koji živi ili je živeo u AP Vojvodini, a nije narod kome pripada autor eseja, uticali na istoriju, kulturu, nauku, sporta.

Učesnici konkursa se takođe mogu opredeliti da u eseju opišu tolerantan suživot pripadnika različitih naroda u svojoj sredini.

Ukoliko se autor eseja opredeli da prikaže neku ličnost, dovoljno je da ona bude značajna za autora, odnosno po autorovim kriterijuma – to ne mora biti ličnost čiji je značaj javno priznat.

U izradi eseja može se koristiti intervju sa izabranom ličnošću, pregled literature, pregled štampe, fokus grupe, razgovori sa svedocima događaja.

Esej mora da sadrži četiri obavezna dela:

1. Uvod – najviše pola strane, u kome treba navesti zašto se učesnik konkursa opredelio za konkretnu temu;
2. Metodologija – najviše pola strane, gde treba navesti na koji način su prikupljani podaci (intervju, pregled štampe), gde su podaci pronađeni, kako su podaci obrađivani.
3. Rezultati i duskusija – 3-5 strana, gde treba opisati šta je prikupljeno od podataka i protumačiti te podatke, eventualno ih uporediti sa drugim sličnim istraživanjima.
4. Literatura – navesti najmanje tri knjige, časopisa ili druge izvore podataka, koji su korišćeni u radu (prilikom odabira teme, tumačenja rezultata.).

Nagrađeni učesnici prezentovaće svoje radove usmeno, prilikom dodele nagrada.

Sve dodatne informacije o temama, sadržaju i načinu izrade eseja učesnici konkursa mogu dobiti putem e-maila: cetimoffice@gmail.com.

Nagrade autorima najbolje ocenjenih eseja biće dodeljene tokom novembra. Svi radovi koji zadovolje kriterijume biće objavljeni na veb sajtu www.cetim.org.rs.

Exit mobile version