[ youth.rs ]

KONKURS ZA NAJBOLJI MATURSKI RAD IZ OBLASTI EKOLOGIJE

Fakultet za primenjenu ekologiju – FUTURA, Unija ekologa – UNECO i Fond Ecotopia raspisaće danas, na Dan Svetog Save,  Konkurs za najbolji maturski rad iz oblasti ekologije. Cilj konkursa je da mladima pruži podršku, motiviše ih da studiraju ekologiju, razvije takmičarski duh i liderstvo, i aktivno ih uključi u borbu za očuvanje planete i njenih prirodnih resursa.

Autori tri najbolja rada biće nagrađeni punom stipendijom u iznosu od Eur 6000, koliko iznosi trogodišnje školovanje za studiranje na Fakultetu Futura i sticanje Bachelor diplome. Devet radova koji se ističu invencijom i neuobičajenim stanovištima, biće nagrađeni studijskim posetama zaštićenim prirodnim dobrima (Specijalni rezervat prirode “Zasavica”, SRP “Veliko ratno ostrvo”, SRP “Ludoško jezero”). Na konkurs mogu da se prijave svi učenici završnih godina srednjih škola u Srbiji. Teme o kojima  učenici mogu da pišu su:

Radove će ocenjivati stručni žiri u sastavu: Darinka Radojević, rukovodilac Grupe za održivi razvoj Vlade Republike Srbije, prof. dr Gordana Dražić, dekan Fakulteta Futura, prof. dr Jordan Aleksić, generalni koordinator Unije ekologa i Srđa Popović, osnivač Fonda Ecotopia. Konkurs je otvoren do 15. maja 2011. godine.  Rezultati će biti poznati 5. juna 2011. godine, na Dan zaštite životne sredine, kada će biti i svečano uručenje nagrada na fakultetu.

Za više informacija posetite sajt fakulteta www.futura.edu.rs.

Kontakt osoba: Iva Havran, menadžer za odnose sa javnošću Fakulteta “Futura”; Mail: iva.havran@futura.edu.rs; tel/fax:+381 (11) 305 -89- 87; mob:+381 (63) 89-14-091;

Exit mobile version