[ youth.rs ]

Konkurs: OSVESTI SE – osvetli sve…

Mladi su u svetu prepoznati kao marginalizovana ili ranjiva grupa o kojoj se ne vodi dovoljno računa i koja ne može dovoljno da ispuni svoje potrebe. U ovoj oblasti, nažalost, Kruševac prati svetske standarde i u njemu mladi takođe spadaju u grupu marginalizovanih građana. Mladi prolaze kroz svakodnevnicu najčešće optimistički, nasmejano i čini se da su pred njima mnogi putevi, utabani ili oni kojima se ređe ide. Stvarni svet im katkad ide na ruku, ali ponekad se obruši kao najgora oluja. Želimo da ovim konkursom dobijemo jednu sveobuhvatnu sliku o tome  kako se mlad, još neiskusan, neiskvaren i koliko toliko naivan, čovek nosi sa svetom koji istražuje i u kome egzistira.

Tema konkursa: MLADI U DRUŠTVU

Kategorije konkursa:

Tehnike:

VIZUELNO IZRAŽAVANJE


PISANA REČ
(maksimum 1 strana A4/font 12pt)


Napomena:
U kategoriji „Fotografija“ pravo učešća imaju autori od 15 do 30 godina. Za ostale kategorije
ne postoji starosna granica.

Propozicije konkursa:

Na konkursu mogu učestvovati autori koji stvaraju i svojim poreklom\školovanjem\boravkom
su vezani za teritoriju opštine Kruševac

Radove slati do 05.12.2010. u elektronskoj formi (fotografije originalnih radova) na konkurs@asocijacijamladih.org Ova adresa el.pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli . Radove izabrane za izložbu autori će biti u obavezi da dostave (u zavisnosti od medija) u originalnom obliku ili u vidu pripreme za štampu u visokoj rezoluciji. Svaki autor može konkurisati sa maksimalno 5 radova. Autor može konkurisati u različitim kategorijama i tehnikama. Uz svaki rad neophodno je poslati podatke o autoru, kao i naziv i kratak opis rada (popuniti u prijavi koju možete preuzeti na ovom linku). Nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

Konkurs se organizuje u okviru realizacije projekta „Za smanjenje siromaštva – civilno društvo i odgovorna vlada“, koji uz podršku Ministarstva inostranih poslova Norveške i Instituta za održive zajednice, implementiraju „Građanske inicijative“ iz Beograda u partnerstvu sa Koalicijom udruženja građana Kruševca. Koaliciju udruženja građana Kruševca čine „Asocijacija mladih“, „Edukativni centar – Kruševac“, sportsko društvo za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Palestra“, Gradski učenički parlament Kruševca i „Evrokontakt“.

Exit mobile version