[ youth.rs ]

Sajam praksi 2010 pod sloganom „Početak tvoje karijere“

Kancelarija za mlade grada Beograda, po drugi put organizuje Sajam praksi,  25. i 26. novembra 2010. godine u hali 5 Beogradskog sajma. Sajam praksi okuplja velike kompanije, srednja i mala preduzeća i druge privredne subjekte i organizacije spremne da mladim ljudima ponude priliku za profesionalnu praksu  i sticanje neophodnog iskustva pred početak radne karijere.

Kancelarija za mlade grada Beograda ovim putem upućuje i poziv zainteresovanim kompanijama za učešće na ovogodišnjem Sajmu praksi da se prijave do ponedeljka 1. novembra 2010, a sve dodatne informacije dostupne su putem telefona Kancelarije za mlade na 011 30 61 426 ili mailom na mladioffice@beograd.gov.rs.  Spisak kompanija koje će učestvovati i detalji u vezi sa njihovom ponudom na Sajmu, od 5. novembra biće dostupni na sajtu www.kancelarijazamlade.rs. Zainteresovani koji traže praksu ne moraju da se prethodno prijavljivati već je potrebno da 25. i 26. novembra dođu na Sajam praksi.

Projekat je osmišljen, pre svega, kako bi se se mladim ljudima različitih obrazovnih profila i interesovanja, koji zbog nedostatka iskustva ne mogu da dođu do zaposlenja, omogućilo da upoznaju način rada i funkcionisanja firmi i tako steknu neophodnu profesionalnu praksu i radno iskustvo, koje je pri kasnijem traženju posla od velikog značaja.

Koncipiran kao godišnja manifestacija, Sajam praksi, okuplja veliki broj kompanija, organizacija, ustanova i upoznaje mlade sa mogućnostima pohađanja profesionalne prakse čime im se pruža mogućnost da uspešnije izaberu stručnu praksu koja odgovara njihovom obrazovnom profilu, specijalizaciji ili željenoj karijeri. Mladi bez radnog iskustva na Sajmu praksi komuniciraju sa predstavnicima kompanija, organizacija i institucija i na taj način se upoznaju sa načinima dolaska do adekvatne stručne prakse, te sa pravilima ponašanja, komuniciranja i rada tokom prakse. Kancelarija za mlade grada Beograda za osnovni cilj ima pružanje različitih vrsta podrške mladima, ali i da ih motiviše da preuzmu odgovornost za svoju budućnost i pokrenu inicijativu za sopstveni napredak.

Exit mobile version