[ youth.rs ]

Konkurs za dodelu stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić

Fond dr Zoran Đinđić, u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj po osmi put raspisuje konkurs za dodelu „Stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić“. Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom. U okviru programa dvadeset pet izabranih stipendista iz Srbije će od juna 2011. boraviti na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Siemens, Daimler i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju. Program je 2007. godine proširen i na ostale zemlje Zapadnog Balkana, tako da će se i ove godine stipendistima iz Srbije pridružiti i kolege iz susednih zemalja.

Program je nastao nakon atentata na Predsednika vlade Srbije dr Zorana Đinđića 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije dr Zorana Đinđića i približavanje Srbije i njenih građana EU kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji.

Konkurs je otvoren do 14. novembra 2010.godine Detaljnije informacije kao i online aplikacija mogu se naći na web adresi: http://www.stipendienprogramm.org/

Zainteresovani kandidati mogu se informisati o programu na prezentacijama koje ćemo održati na fakultetima u Srbiji.

• 15.10.2010, 12 časova – Univerzitet u Kragujevcu, Ekonomski fakultet, Svečana sala
• 18.10.2010, 12 časova – Mašinski Fakultet u Kraljevu, Svečana sala
• 19.10.2010, 11 časova – Univerzitet u Nišu, Ekonomski fakultet, Svečana sala
• 19.10.2010, 15 časova – Univerzitet u Nišu, Mašinski fakultet, Velika sala
• 27.10.2010, 12 časova – Tehnički fakultet u Boru, Velika sala
• 01.-02.11.2010, 10 časova – Univerzitet u Beogradu, Zgrada tehničkih fakulteta, JobFair

Exit mobile version