[ youth.rs ]

Počinje bitka mladih za razvoj Novog Sada

Nesvakidašnje dešavanje nazvano „Bitka mladih za održivi razvoj Novog Sada’’ zakazana je za danas od 19 do 20 časova na kupalištu Štrand.,, Reč je o svojevrsnoj promociji Lokalnog akcionog plana za mlade, koji će se odvijati u nekoliko segmenata u raznovrsnom programu iza košarkaških terena na najlepšoj dunavskoj plaži.

Zaštita životne sredine i održivi razvoj jedna je od 11 oblasti koje su obuhvaćene Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada.
Mladi uključeni u rad ove radne grupe, uz pomoć volontera i volonterki Pokreta gorana, Inženjera zaštite životne sredine i drugih novosadskih nevladinih organizacija, potrudiće se da Novosađanima prikažu svoj rad u proteklih nekoliko meseci, upoznaju ih sa problemima koje su izdvojili i predlozima za njihovo rešavanje, kao i da ih informišu o ključnim temama vezanim za zaštitu životne sredine.
Pomenuta bitka zamišljena je kao interaktivni prikaz viteških veština mladih koji proučavaju viteške igre u okviru organizacije „Zeleni barjak’’, kada će i prisutni moći da se na trenutak simbolično osete kao pravi borci za održivi razvoj. Nakon toga svi koji žele da se aktiviraju moći će da pogledaju Lokalni akcioni plan i daju svoj komentar na taj dokument.
Kako ističu u Gradskoj upravi za omladinu i sport, to je upravo i cilj, da oni koji su pravili plan i predložili niz mera i aktivnosti za rešavanje prioritetnih problema mladih u oblasti zaštite životne sredine u naredne četiri godine dobiju što više komentara od sugrađana, kako bi se uverili da su prioriteti u Lokalnom akcionom planu urađeni po meri mladih Novosađana. Večerašnja promocija biće prva u nizu događaja koji će se odvijati u narednih mesec dana.

Ko da komentar dobije cvet
SAKSIJE – Oni koji budu komentarisali Lokalni akcioni plan dobiće priliku da uz pomoć volontera Pokreta gorana zasade po jedan cvet u saksiju od recikliranog materijala. Na taj način daće svoj mali doprinos ka zelenijem gradu, ali će biti i nagrađeni cvetom, koji će nakon toga poneti kući da ga neguju kao uspomenu na učešće u večerašnjoj akciji.

Naredne promocije
Sreda, 18. avgust, Štrand
– Socijalna politika prema
mladima
Četvrtak, 19. avgust, Štrand
– Zdravlje mladih
Petak, 20. avgust, Štrand
– Slobodno vreme mladih
Nedelja, 22. avgust, Štrand
– Bezbednost mladih
Utorak, 24. avgust, Ulica Laze
Telečkog – Zapošljavanje mladih
Četvrtak, 26. avgust, Štrand
– Obrazovanje mladih
Subota, 28. avgust, Ulica Laze
Telečkog – Aktivno uključivanje
mladih u društvo
Ponedeljak, 30. avgust, Zmaj
Jovina ulica – Mobilnost i
informisanje mladih
Sreda, 1. septembar, Fabrika
– Kultura
Petak, 3. septambar, Zmaj
Jovina ulica – Volonterski rad

Izvor:24 sata

Exit mobile version