[ youth.rs ]

BIRN- ova letnja škola istraživačkog novinarstva

Spakujete svesku i par cipela za planinarenje i pridružite se BIRN-ovoj jedinstvenoj Letnjoj školi istraživačkog novinarstva od 22. do 28. avgusta u Petrovaradinskoj tvrđavi i u prelepom Nacionalnom parku Fruška Gora. BIRN okuplja vodeće novinare i trenere, sa Balkana i iz sveta, koji će vam pružiti informativni, korisni i zabavni kurs uz rad na kompjuteru s naglaskom na istraživačkom novinarstvu o organizovanom kriminalu i korupciji, u štampanim i elektronskim medijima.
Potvrđeni govornici uključuju proslavljene trenere i predavače kao što su Don Rej, Majkl Montgomeri, Mark Hanter, Luk Sengers, Brus Šapiro, Maunela Mareso i OCCRP-ov tim trenera sa Druom Salivenom, Rozmeri Armao i Polom Raduom.
Letnja škola nudi kompletan program zajedno sa vežbama i okruglim stolovima o izmenjenoj slici medijskog vlasništva na Balkanu, nasilju protiv profesionalaca u medijima, i još mnogo toga.
Ostaće vremena i za obilazak prelepih voćnjaka, vinograda, manastira i šuma u nacionalnom parku Fruška Gora.

Ko su polaznici?

Radni jezik
Engleski  

Fees
Cena kursa od €549 pokriva sve, nastavu, smeštaj, obroke i vannastavne izlete. U cenu je uračunat i BIRN-ov najnoviji udžbenik “Digging Deeper: A Guide for Investigative Journalists in the Balkans”. (LINK)

Stipendije
Polaznici iz Srbije imaju pravo da konkurišu za pune stipendije. Stipendija pokria sve troškove, kao i troškove puta do €100. One će se dodeljivati na osnovu zasluga i potreba.
Niska cena škole i školskih programa omogućene su zahvaljujući našem velikodušnom sponzoru, Institutu za otvoreno društvo iz Londona i OEBS-ovoj misiji u Srbiji.

Kriterijumi prijave za stipendije

Rok za prijavu
Prijave za stipendije moraju da se predaju do 25. jula 2010. Prijave koje stignu posle ovog roka neće se uzimati u obzir. Izbor polaznika biće objavljen 2. avgusta.
Obične prijave moraju da se predaju do 9. avgusta 2010. Prijave koje stignu do 10. jula 2010. godine podložne su smanjenju naknade u visini od €100.

Svi polaznici dobiće sertifikat BIRN-ove Letnje škole.

Procedura prijave za sve polaznike

Vise informacija, kao I Agendu škole možete pogledati na http://birn.eu.com/en/1/20/28792

Exit mobile version