[ youth.rs ]

Stipendije za farmaceute

Studentkinja pete godine Farmaceutskog fakulteta u Beogradu Marija Jović svakog meseca dobijaće ubuduće stipendiju od 10.000 dinara, a garantovan joj je i stalni posao u Vranju. Reč je o akciji vranjske Apoteke, koja je u potrazi za stručnjacima rešila da stipendira studente završnih godina fakulteta.

Zbog prosečne ocene od 8,5, ugovor o stipendiranju potpisala je i studentkinja četvrte godine niškog Farmaceutskog fakulteta Milica Milenković. Direktorka Jasmina Arsić ističe da je konkurs za stipendiranje budućih farmaceuta nedavno raspisan prvi put od kada postoji ova ustanova.
– Ugovor o stipendiranju obavezuje buduće farmaceute da pripravnički staž i dve, odnosno četiri godine, provedu na radu u jednom od naših objekata. Ovih dana biće raspisan novi konkurs za stipendiranje još tri studenta završnih godina studija sa prosečnim uspehom na fakultetu od 7,50. U toku prošle godine pet farmaceuta zaposlilo se u Vranjskoj Banji, Trgovištu, Surdulici, Vladičinom Hanu i Preševu – rekla je Jasmina Arsić.
Direktorka Arsić najavila je da se uz 32 postojeća objekta u Pčinjskom okrugu ove godine planira otvaranje novih apoteka u Vranju i selima Dubnica i Rataje, čime će usluge ove ustanove biti približene lokalnom stanovništvu. Zbog visokog stepena humanosti i poslovnosti, rekla je Jasmina Arsić, planira se preuređenje apotekarskih šaltera za pristup osobama s invaliditetom u Vranju, Surdulici, Vladičinom Hanu i Bosilegradu. Vranjska Apoteka jedina na jugu Srbije primenjuje visoke međunarodne standarde u pružanju usluga pacijentima, zbog čega je u među vodećima u Srbiji.

Izvor:Blic

Exit mobile version