[ youth.rs ]

Brucoši na jesen

 MINISTARSTVO prosvete dalo je „zeleno svetlo“ za otvaranje bogoslovskog fakulteta u Nišu. Slobodan Jauković, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, kaže za „Novosti“ da ne vidi prepreke da prvi studenti na ovom fakultetu već naredne jeseni dobiju indeks, a da Vlada Srbije već u januaru potvrdi ovu odluku.

Predsednik Skupštine grada Mile Ilić, na sastanku sa predstavnicima Sektora za visoko obrazovanje, podsetio je da je 14 doktora nauka, više od 10 magistara i više doktoranata rado prihvatilo da predaje na novom fakultetu. On je rekao da je obezbeđen i prostor u Prizrenskoj bogosloviji, izmeštenoj u Nišu, a da je sveti Sinod pre dve godine podržao ideju.
– Izuzetno mi je drago što je još jednom potvrđeno da će bogoslovski fakultet konačno početi da radi – kaže za „Novosti“ prof. dr Dragiša Bojović, v. d. dekana Bogoslovskog fakulteta i upravnik Centra za crkvene studije. – Cenim napore gradskih čelnika, ali je potrebno da ta odluka Vlade bude doneta u januaru, da bismo mogli na vreme da počnemo sa pripremama.
Na fakultetu bi trebalo da postoje dva smera (opšta teologija i opšta katehetika), a, po diplomiranju, studenti dobijaju zvanje teologa, odnosno veroučitelja. Planiran je upis 80 brucoša (50 o trošku države).

Izvor:Novosti

Exit mobile version