[ youth.rs ]

Konkurs za srednje ekonomske škole iz Srbij

 Evropski pokret u Srbiji u saradnji sa Nemačkom organizacijom za tehničku saradnju – Projekat Reforma srednjeg stručnog obrazovanja (GTZ-VET projekat), uz podršku USAID-a preko Instituta za održive zajednice, u okviru projekta "Partnerstvo na delu", raspisuje konkurs za srednje ekonomske škole iz Srbije.

CILJ KONKURSA

Cilj konkursa je izgradnja održivih partnerstava između 20 ekonomskih škola iz Srbije i 20 iz Nemačke, koja će omogućiti dugoročnu saradnju učenika, profesora i direktora, kao i početno putovanje grupe od 24 odabrana učenika trećih razreda i dva nastavnika iz svake školi u sedmodnevnu posetu Nemačkoj gde će imati priliku da se druže, zajedno rade i upoznaju sa svojim vršnjacima i kolegama.

Ko može da se prijavi?

Kako se prijaviti?
Prijavni formulari

Prijavni formular za školu
Prijavni formular za nastavnike
Uputstvo za prijavljivanje

Aplikacioni formular sadrži dva dela:

Popunjene i potpisane prijavne formulare potrebni je dostaviti najkasnije do 12. januara 2010. godine na adresu:

Za konkurs "Partnerstvo na delu"
Evropski pokret u Srbiji
Kralja Milana 31, 11000 Beograd

Prijave na konkurs moraju biti potpisane od strane direktora ili ovlašćenog lica škole.
Za sve dodatne informacije, možete nam se obratiti putem e-maila: partnerstva@emins.org ili na telefon: 011/3640-174

Socijalni fond
U okviru programa "Partnerstvo na delu" biće obezbeđena finansijska pomoć za učenike odabrane da učestvuju u ovom programu, a koji nemaju finansijske mogućnosti da snose deo pratećih troškova putovanja. Pravo na navedenu finansijsku pomoć ostvaruju učenici za koje direktor škole podnosi zahtev uz koji prilaže obrazloženje i prateću dokumentaciju kojom se dokazuje socijalni status učenika.

KORISTI PARTNERSTVA

Šta škole dobijaju?
Svim školama koje budu izabrane na konkursu biće obezbeđeno:

Obaveze izabranih škola:

SELEKCIJA ŠKOLA, NASTAVNIKA I UČENIKA

Kriterijumi za selekciju
Nakon završetka konkursa, biće odabrano 20 škola kojima će biti omogućeno da uspostave partnerstva sa školama u Nemačkoj. Ukupno 24 učenika trećih razreda i 2 profesora iz svake škole imaće priliku da učestvuju u sedmodnevnoj poseti partnerskoj školi u Nemačkoj tokom 2010. godine. U radu stručnog žirija koji će ocenjivati pristigle prijave učestvovaće predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije, Evropskog pokreta u Srbiji, GTZ-VET projekta, ISC-a i USAID-a.

Kriterijumi na osnovu kojih će stručni žiri evaluirati škole su:

Finansijski zahtevi:

Profil škole:

Profesori će biti ocenjivani na osnovu:

Dodatne vannastavne aktivnosti i uspesi pojedinih odeljenja učešćem na takmičenjima, biće prednost u procesu selekcije. Posebno će se voditi računa o ujednačenoj geografskoj rasprostranjenosti škola odabranih na konkursu.

Selekcija

Selekcija škola će se odvijati u tri faze:

I FAZA:
Sve prijave će biti ocenjene od strane članova žirija u skladu sa navedenim kriterijumima, a potom biće rangirane prema ukupnom broju poena. Kao rezultat ove faze, 25 škola će biti pozvano na intervju koji će se održati u Beogradu.

II FAZA:
Direktori i po dva profesora iz svih 25 škola odabranih u prvoj fazi biće pozvani na intervju. Žiri će nakon intervjua, od pozvanih, izabrati 20 škola. Konačna odluka će biti doneta na osnovu dostavljene konkursne prijave i ukupnog utiska sa intervjua, sa posebnim naglaskom na poznavanje engleskog jezika.

III FAZA – Odabir učenika
Škola koja se prijavljuje za učešće na Konkursu, odgovorna je za odabir 24 učenika koji će učestvovati u programu ( bilo da su članovi istih ili predloženi iz različitih odeljenja).

Članovi projektnog tima Evropskog pokreta u Srbiji i GTZ-a će posetiti 20 škola finalista i održati radionice sa odabranim učenicima. Cilj ovih radionica je provera nivoa znanja  engleskog jezika učenika. Kada se ovaj uslov ispuni, škola ulazi u proces odabiranja odgovarajuće škole partnera iz Nemačke i počinje pripreme za program razmene.

Vremenski okvir

02. decembar 2009. Otvaranje KONKURS
02. februar 2010. Zatvaranje
02. februar – 20. februar 2010. Faza I SELEKCIJA
22. februar – 05. mart 2010. Faza II
08. mart – 08. april 2010. Faza III
April – Maj 2010.   IZGRADNJA PARTNERSTVA I ORGANIZACIONE PRIPREME ZA RAZMENU
Maj 2010.   POČETAK RAZMENE
Exit mobile version