[ youth.rs ]

Ministarstvo kulture – konkurs kulturno stvaralastvo manjina

Konkurs za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulturnog stvaralaštva nacionalnih manjina i etničkih zajednica za 2009. godinu.
Konkurs se raspisuje u skladu sa Zakonom o delatnostima od opšteg interesa u oblasti kulture («Sl. gl. RS» br.49/92) i Zakonom o ministarstvima («Sl. gl. RS» br.65/08).

I

Predmet konkursa je sufinansiranje projekata/programa u oblasti kulturnog stvaralaštva pripadnika nacionalnih manjina i etničkih zajednica koji žive na teritoriji Republike Srbije.

Predmet konkursa nije:

II

Pravo učešća na konkursu imaju pravna lica registrovana na teritoriji Republike Srbije, čija je osnovna delatnost kultura i fizička lica, u saradnji sa njima.

Ovim Konkursom nije predviđeno učešće ustanova kulture iz člana 2, stav 2. Zakona o delatnostima od opšteg interesa u oblasti kulture, tj. «indirektnih korisnika budžeta».

Podnosioci ne mogu konkurisati sa istim projektom sa kojim su već učestvovali na nekom od konkursa Ministarstva kulture RS.

III

Konkursna prijava za svaki pojedini projekat/program treba da sadrži:

IV

Prijava se podnosi u 5 primeraka:

Na adresu: MINISTARSTVO KULTURE REPUBLIKE SRBIJE, Vlajkovićeva 3, 11000 Beograd, sa naznakom «za Konkurs stvaralaštva nacionalnih manjina i etničkih zajednica za 2009. godinu».

V

Prijave će razmatrati nacionalni saveti nacionalnih manjina i stručne komisije Ministarstva kulture RS. Stručne komisije Ministarstva kulture će razmatrati pristigle projekte/programe i utvrditi predlog za sufinansiranje projekata za 2009. godinu.

Konačnu Odluku o sufinansiranju donosi ministar kulture, a rezultati Konkursa biće objavljeni na internet stranici Ministarstva kulture RS:www.kultura.sr.gov.yu

Osnovni kriterijumi prilikom razmatranja prijava biće:

Konkurs je otvoren do 31. januara 2009. god.

Neblagovremene prijave i nepotpuna dokumentacija neće biti uzeti u razmatranje.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 011/3398-880, ponedeljkom, sredom i petkom, od 11 do 14 časova.

Exit mobile version