[ youth.rs ]

KONKURS ZA STIPENDIJE – University College of London

za jednogodišnje poslediplomske studije (MA) u školskoj 2009/10 iz oblasti:
• MA Central and South-East European Studies
• MA History
• MA Identity, Culture and Power
• MA Political Economy of Russia and Eastern Europe
• MA Politics, Security and Integration
• MRes Politics and Economics of Eastern Europe

Dodeljuje se ukupno pet (5) stipendija za kandidate iz Rusije, Makedonije, Moldavije i Srbije. Stipendija pokriva školarinu, troškove boravka i povratnu avionsku kartu
Za stipendije mogu konkurisati lica stalno naseljna u Srbiji, sa fakultetskom diplomom (minimum prosek ocena 8.00) i/ili diplomom magistra. Prednost će biti data studentima koji se nisu školovali u inostranstvu.
Kandidati koji prođu prvi krug selekcije polažu test engleskog jezika (IELTS/TOEFL) u Beogradu u organizaciji Beogradske otvorene škole.

Svi kandidati su OBAVEZNI da popune Admissions Application Form i original pošalju na adresu fakulteta do četvrtka 19. februara 2009. (preporučuje se da kandidati dostave prijavu fakultetu u Londonu i pre određenog roka, a svakako do 19.2.2009. jer prijava MORA stići fakultetu do tog dana) dok fotokopiju te aplikacije zajedno sa dva primerka aplikacije za stipendiju i ostalim potrebnim dokumetima, MORAJU do četvrtka 19. februara 2009. poslati poštom (mora stići u kancelariju do 19.2.2009.) ili doneti u kancelariju Beogradske otvorene škole.

Formulare možete naći ovde

Prijavni formular za OSI/FCO stipendiju

Prijavni formular za UCL

Uputstva i saveti za prijavljivanje za stipendiju

Korisni linkovi:

http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/scholarships/

http://www.ucl.ac.uk/prosp-students/gradprospectus/sees-school/ssees/taught/index.shtml

http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/graduate-study/

http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/scholarships/graduate/uclsseesfco/

Informacije o programima i stipendiji možete dobiti u prostorijama Beogradske otvorene škole, svakog radnog dana od 10 do 17 časova: Masarikova 5/16, kancelarija 1614, tel: +381 11 30 61 371 ili putem imejla na ena@bos.rs ili na scholarships@ucl.ac.uk

Exit mobile version