[ youth.rs ]

Prijave brucoša za smeštaj u domove od 1. do 15. septembra

Useljenje za studente prve godine je od 1. do 10. oktobra, dok će se ostali akademci smestiti do 1. decembra…
Studenti prve godine studija prijave na konkurs za prijem u studentske domove za školsku 2008/2009. godinu treba da predaju od 1. do 15. septembra. Studenti svih ostalih godina, apsolventi i poslediplomci, kao i studenti master studija konkurišu od 15. septembra do 31. oktobra.

Prijave za konkurs i konkursnu dokumentaciju treba dostaviti službi smeštaja u Studentskom centru, koji će objaviti nacrt rang-liste u roku od 48 sati od zaključenja konkursa, a konačnu rang-listu 15 dana kasnije – kaže za „24 sata“ Goran Milovac iz Studentskog centra.
Prilikom prijavljivanja na konkurs kandidati treba da prilože uverenje o prosečnoj oceni (i godini studija), kao i potvrdu visokoškolske ustanove o upisu zimskog semestra tekuće školske godine. Studenti prve godine prilažu uverenje o uspehu iz srednje škole i dokaz o upisu prve godine studija. Potrebno je prilažiti i uverenje o prihodima po članu domaćinstva od 1. januara do 30. juna koje je izdao nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta kandidata, dok se lekarsko uverenje predaje prilikom useljenja u dom.
Kako je najavio Milovac, kandidati sa prve godine studija koji su ostvarili pravo na smeštaj moći će da se usele u domove od 1. do 10. oktobra, a studenti ostalih godina od 15. novembra do 1. decembra.
– Tekst konkursa zainteresovani studenti mogu da pronađu na sajtu www.studentskicentarns.co.yu, kao i na oglasnim tablama svojih fakulteta i studentskih domova. Takođe, svi studenti kada budu kupovali prijave za konkurs, na našoj blagajni dobijaće i vodič za studente u kom će detaljno biti objašnjeno šta sve, u zavisnosti od godine studija, kandidat treba da pripremi od dokumenata kako bi ispravno konkurisao – rekao je Milovac.
Studentski centar Novi Sad na ovogodišnjem konkursu raspolaže sa 2.194 mesta u Novom Sadu i 208 mesta u studentskom domu u Zrenjaninu, koji je takođe pod ingerencijom Studentskog centra Novi Sad.

Smeštaj za mlade naučne radnike
Pored smeštaja za studente, Centar obezbeđuje i smeštaj mlađim naučnim radnicima Univerziteta u Novom Sadu, i to na sledećim lokcijama: Dom za nastavno-naučni podmladak „Apart hotel“ (80 apartmana, Bulevar cara Lazara 5), Dom osoblja Univerziteta (80 soba, ul. Danila Kiša 28/a) i Dom za smeštaj stranih gostiju Univerziteta „Apart vila“ (6 apartmana, Bulevar despota Stefana 5).

Cena od 740 do 1.100 dinara mesečno
Redovni studenti mesečni boravak u domovima treće kategorije plaćaju 740 dinara, u domu druge kategorije 840, a u domu prve kategorije 1.100 dinara, što je, prema rečima Gorana Milovca, samo oko 10 odsto od ekonomske cene. „Taj deo plaćaju studenti, a sve ostalo Ministarstvo prosvete“, kaže Milovac.

Izvor:24 sata

Exit mobile version