[ youth.rs ]

Engleski za male pare

Polaznik Asocijacije škola za strane jezike upisom dobija svoju grupu sa kojom pohađa časove dva puta nedeljno. Međutim, ukoliko ima potrebu za dodatnim časovima, može se priključiti i drugim grupama svog stepena i ići na časove svakog radnog dana od 10 do 22 sata i pohađati neograničen broj časova besplatno.

– Upis za letnji semestar je u toku i trajaće dve nedelje. Polaznici su raspoređeni u 7 nivoa u zavisnosti od znanja koje već imaju. Svaka grupa broji od 7 do 13 članova. Radi se po svetski priznatim programima univerziteta Oxvord i Cambridge. Učenik može da polaže i za međunarodno priznate sertifikate – kaže Mirjana Jonić iz AFLSA-a.

Asocijacija škola stranih jezika nastala je pre sedam godina, a čine je 22 instituta koja su pokrenula humanitarnu akciju učenja stranih jezika u saradnji sa Institutom za obrazovanje odraslih IGIC i uz podršku međunarodne asocijacije FLIA koja u programu ima učenje stranih jezika, prekvalifikacije i stručno osposobljavanje.

-Imam 72 godine. Odlučila sam da postanem ponovo đak, jer nikad nije kasno da se radi na sebi, a ova škola je dobra prilika za to. Lepo je. Učimo i družimo se. Mogu da idem da učim kad god imam vremena i to je izuzetna mogućnost – kaže Dunja Činče penzioner i učenik ove škole.

Najmnogobrojniji učenici ove škole su penzioneri. Najstariji ima 80 godina. Najuporniji su osnovci i srednjoškolci. Čak 70% đaka uspešno završi kurseve Da bi solidno mogao da se služi engleskim jezikom, učeniku je potrebno da završi dva ili tri nivoa.
Osim osnovnih sadržaja ponuđeni su i kursevi za sve zanate i zanimanja, prekvalifikacije i stručno osposobljavanje odraslih.

Izvor:Blic 

Exit mobile version