[ youth.rs ]

Otvoren je konkurs za partnerske projekte!

Trag fondacija, objavljuje poziv za prijavu za program Partnerski projekti. Program se realizuje u okviru petogodišnjeg projekta “Snaga aktivizma” (Inspire2Action), koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a sprovodi Trag fondacija i partnerske organizacije Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA), Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS), Feministički kulturni centar BeFem, Slavko Ćuruvija fondacija (SĆF) i Srpski filantropski forum (SFF).

O programu  

Cilj projekta je podsticanje saradnje u ostvarivanju zajedničke misije partnera, a koji su iz različitih delova zemlje tako onih koja imaju različite kapacitete i iskustva, a bave se rešavanjem istih ili sličnih problema. On promoviše međusektorsku saradnju između različitih aktera, poput partnerstava između udruženja, fondacija, medija i privatnog sektora čime se omogućava šira saradnja usmerena na unapređenje demokratije i donošenje odluka.

Uključivanjem različitih zainteresovanih strana, poveća uticaj građanskih inicijativa i da promoviše lokalne teme na nacionalnom nivou, širenje dobrih praksi u organizovanju i mobilisanju zajednice, uticaj na politike i povećanje vidljivosti lokalnih pitanja.

Partnerski projekti treba da se fokusiraju na jednu ili više sledećih oblasti:

Partnerski projekti podrazumevaju intenzivnu saradnju i razmenu između partnera, posebno onih sa različitim iskustvima i kapacitetima, iz različitih geografskih područja i/ili onih koji rade sa različitim ciljnim grupama.

Kroz ovaj program, u 2024. godini biće dodeljeno do pet grantova u maksimalnom iznosu od po 40.000 dolara.

Ko može da se prijavi?

Prijavu može podneti udruženje građana, zadužbina ili fondacija u partnerstvu sa najmanje jednim pravnim licem koje pripada sledećim kategorijama: udruženje građana, zadužbina, fondacija, mediji, privredno društvo(prvenstveno društvo sa ograničenom odgovornošću), registrovani u Republici Srbiji.

Vodeći partner je direktno odgovoran za pripremu i upravljanje projektom i relevantnim aktivnostima zajedno sa projektnim partnerima tj. ne može delovati samo kao posrednik u realizaciji. Partnerski projekti podrazumevajui zajedničku odgovornost za realizaciju i nijedan partner ne može biti samo formalno uključen bez značajnog doprinosa. Projektni partneri učestvuju u osmišljavanju, planiranju i implementaciji projekta, a njihovi troškovi podležu istim uslovima koji važe za troškove vodećeg udruženja. Takođe, partneri projekta moraju da zadovolje kriterijume koji važe za vodećeg partnera.

Uslovi:

Detalji o uslovima konkursa i prijavi, dostupni su u kompletnom tekstu poziva.

Iznos finansijske podrške

Maksimalni iznos sredstava koji će biti dodeljen po inicijativi je 40.000 dolara u dinarskoj protivvrednosti za period od 12 meseci.

Proces selekcije  i kriterijumi

Proces selekcije za partnerske projekte se sprovodi u dve faze.

Prva faza obuhvata onlajn prijavu od strane partnerskih inicijativa u kojoj se predstavljaju osnovni podaci o vodećem partneru, zatim sledi pregledanje prijava od strane internog programskog tima Trag fondacije. Tim će nakon izvršene procene pozvati najviše do 15 organizacija da učestvuju u sledećoj fazi selekcije.

Druga faza započinje izborom užeg kruga predloga projekata za partnerske projekte između koje će biti predmet procene nezavisnog Selekcionog odbora sačinjenog od osoba sa dugogodišnjim iskustvom u strateškim oblastima projekta kao i predstavnika partnerskih organizacija koje sprovode projekat “Snaga aktivizma”. U ovoj fazi donosi se konačna odluka o partnerskim inicijativama kojima će biti dodeljena finansijske podrška

Kako da se prijavite?

Ukoliko želite da konkurišete potrebno je da popunite onlajn prijavu. Prijava sadrži osnovne

podatke o vodećem udruženju i kapacitetima kojima raspolaže.

Uz onlajn prijavu je potrebno priložiti:

Detalji o uslovima konkursa i prijavi, dostupni su u kompletnom tekstu poziva.

Rokovi za prijavljivanje

Prijavni formular je potrebno popuniti onlajn i dostaviti dodatna dokumenta na prethodno opisan način do 15. oktobra 2024. godine do ponoći (23:59č).

Molimo vas da se blagovremeno prijavite za učešće u programu. Trag fondacija nije u obavezi da prihvati prijave koje pristignu nakon roka za dostavljanje zbog tehničlkih problema ili nekih drugih nepredviđenih okolnosti.

Za sva pitanja, molimo vas da kontaktirate osobu odgovornu za program, Ivanu Marković na ivana@tragfondacija.org

 

Exit mobile version