[ youth.rs ]

Konkurs za EUSAIR youth council

Strategija Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR) jedna je od četiri makro-regionalne strategije EU, koja treba da doprinese daljoj integraciji zapadnog Balkana u EU i obuhvata osam zemalja: četiri države članice EU (Hrvatska, Grčka, Italija i Slovenija) i četiri zemlje koje uključuju kandidate i potencijalne kandidate za članstvo u EU (Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija).

Opšti cilj EUSAIR-a jeste promovisanje ekonomskog i socijalnog napretka i rasta u regionu koji treba da bude privlačniji, konkurentniji i bolje povezan.

EUSAIR omladinski savet (EYC) traži motivisane i strastvene pojedince, uzrasta između 18 i 29 godina, koji/e tečno govore engleski i žive u regionu. Ovo je jedinstvena prilika da se doprinese razvoju politika i strategija koje će uticati na region u godinama koje dolaze.

Zašto se prijaviti?

Zainteresovani kandidati treba da demonstriraju:

Kriterijumi:

Potpuno popunjen onlajn prijavni formular i motivaciono pismo obezbediti na vreme.

Rok za podnošenje: Samo onlajn prijave podnete do 27. maja 2024. u 17.00 (CET) biće proverene.

Proces selekcije:

Nakon podnošenja obrasca za prijavu i motivacionog pisma, EUSAIR Facility Point će proveriti podobnost prijava. Nakon procene motivacionog pisma, biće odabrani uspešni kandidati/kinje, obezbeđujući raznolikost u zemlji/regionu, polu, lokaciji (urbano ili ruralno), interesovanjima i godinama.

Očekivana posvećenost

Exit mobile version