[ youth.rs ]

Panel diskusija – Održive karijere u Srbiji – odgovorni građani 21. veka 

Sve više kompanija zapošljava profesionalce koji rade na realizaciji različitih projekata koji teže ciljevima održivog razvoja. Sve je veći broj novih zanimanja koja podrazumevaju održiv koncept rada i društveno odgovorno ponašanje. U OK panelu istražujemo: Koja su to zanimanja? Koja su to znanja i veštine potrebne da usvojimo tokom studija da bi bili spremni za poslove budućnosti? Šta znači danas biti odgovoran građanin i zašto je to bitno? 

U sredu, 8. marta u goste nam dolaze mladi profesionalci koji razvijaju svoje karijere u korporacijama i preduzetništvu kao specijalisti za održivi razvoj i klimatski preduzetnici. Zašto su izabrali baš taj karijerni put, koliko je bilo teško doći do sadašnjih pozicija i koje su pozitivne strane njihovog poziva pričaće nam: 

Katarina Kulić  - ekolog 

Zaposlena u Ball Corporation na poziciji specijaliste za održivi razvoj, glavne odgovornosti su joj ESG politike i cirkularna ekonomija. Katarina je na doktorskim studijama na Biološkom fakultetu u Beogradu, gde je završila i osnovne i Master studije na smeru Ekologija i Zaštita životne sredine. U svojoj karijeri je radila i kao konsultant za UN agencije iz oblasti ekologije, i u kabinetu Gradonačelnika grada Beograda (2019-2021) na poziciji savetnice za životnu sredinu. 

Đorđe Samardžija  - klimatski preduzetnik 

Đorđe je ekološki entuzijasta koji promoviše obnovljive izvore energije (solarne), smanjenje emisije gasova staklene bašte i reciklažu. 

Završio osnovne i master studije na Saobraćajnom fakultetu na smeru vazdušni saobraćaj i transport i master studije Menadžment kvaliteta na FON-u. Osnivač je i direktor Alpha Sierra Engineering LLC. Radi na uspostavljanju sistema za praćenje, izveštavanje i verifikaciju ugljenika avio kompanija i predreviziju godišnjih izveštaja o emisijama.  

Prijavite se i postavite pitanja našim gostima putem linka https://forms.office.com/e/qZaV9d4Dqb 

Program “Održive karijere u Srbiji – odgovorni građani 21. veka” Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata je zamišljen kao onlajn serijal panel diskusija sa profesionalcima – alumnijima Univerziteta u Beogradu, koji su svoje karijere razvili na poslovima doprinose ciljevima održivog razvoja. 

Ukoliko vas zanima ova tema, prethodne susrete možete pogledati na našem YouTube kanalu  http://skr.rs/OdrziveKarijere 

Exit mobile version