[ youth.rs ]

Šta su volonterski kampovi i zašto da se ovog leta prijavite na neki od njih

Volonterski kampovi okupljaju strane i domaće volontere u lokalnim zajednicama širom Srbije i sveta na oko 2000 dvonedeljnih programa godišnje već skoro čitav jedan vek. Volonteri rade na poslovima od javnog interesa za tu zajednicu, istovremeno usavršavajući veštine i stičući prijatelje za ceo život. Oni su isključivo neprofitnog karaktera. Kampovi direktno doprinose unapređenju društvenog položaja mladih i održivom razvoju lokalnih zajednica u širokom spektru tematskih oblasti i kroz pojačanu mobilnost mladih unutar i van zemlje, a samim tim se osigurava i domino efekat te mobilnosti – aktivno građanstvo, smanjen uticaj ksenofobije, otvorenost ka „drugom i drugačijem“, volonterski stav i, povrh svega, zdravije i produktivnije civilno društvo.

Volonterski kampovi, bez obzira na konkretan zadatak volontera, za svoj cilj imaju sledeće:

Volonteri iz Srbije mogu učestvovati u kampovima u Srbiji i kampovima u inostranstvu. Mladi istraživači Srbije su i ovog leta u saradnjui sa partnerima krenuli u realizaciju volonterskih kampova u Srbiji, na koje možete da se prijavite na stranici posvećenoj kampovima u Srbiji.  

Za više informacija o kampovima u svetu, na koje takođe možete otiči isključivo preko Mladih istraživača Srbije pogledajte ovde.

Exit mobile version